Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Valjo - напреднал
Моля за съвет: при тази отдалеченост от водоизточника дали ще работи хидрофора
Прикачен файл:
Doc1.png
Doc1.png (26.26 KиБ) Видяна 2435 пъти
NeoBoss - специалист
ако от долната част на басейна ще работи така , отгоре незнам от 40 метра дали ще можеш да го обезваздушиш.
Krass - майстор
Кой хидрофор се обезвАздушава.
Каналски - специалист
Valjo написа:
Моля за съвет: при тази отдалеченост от водоизточника дали ще работи хидрофора
# при "тази отдалеченост" и тази денивелация - има Шанс
# при тази конфигурация - въпрос на сметки и технически решения
v_tan - специалист
Ще работи но със загуби. Сложи голям диаметър тръба на смукателя. А мислил ли си за потопяема помпа в този резервоар?
Valjo - напреднал
Имам вече пусната 3/4 цола тръба от басейна до мястото на хидрофора. По отношение на помпата: естествено, че ми се иска да е най-евтина....но ако смяташ, че потопяемата е по-добър вариант, ще търся такава.
Valjo - напреднал
v_tan написа:
Ще работи но със загуби. Сложи голям диаметър тръба на смукателя. А мислил ли си за потопяема помпа в този резервоар?
Какво имаш предвид по потопяема помпа в резервоара? Смятам да ползвам комплект хидрофор, пресостат и балон на мястото указано в схемата. Не смятам да монтирам междинен резервоар между басейна и хидрофора, както и не смятам да има помпа в резервоара.
v_tan - специалист
Имам предвид да спуснеш (монтираш) потопяема сондажна помпа в резервоара, и изхода и да заустиш в тръбата която вече си пуснал. На изхода монтираш механичен пресостат и разширителен съд или електронно управление (ел.пресостат).
Valjo - напреднал
v_tan написа:
Имам предвид да спуснеш (монтираш) потопяема сондажна помпа в резервоара, и изхода и да заустиш в тръбата която вече си пуснал. На изхода монтираш механичен пресостат и разширителен съд или електронно управление (ел.пресостат).
Благодаря за съвета! Потопяема вибрационна руска "Ручей" ще свърши ли работа?

Тема "Ще работи ли хидрофора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: