• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Миналата есен реших да пробвам ягоди върху найлон.Доволен съм!Живот и здраве тази година ще удвоя и утроя площа.Ще заложа и ремонтантни сортове.

Прикачен файл

Снимки0691E001.jpg
Снимки0691E001.jpg (78.13 KиБ) Видяна 4617 пъти

Прикачен файл

Снимки0684E001.jpg
Снимки0684E001.jpg (94.68 KиБ) Видяна 4617 пъти
stonesour - специалист
какво да я правя тази ябълка, нагоре е почерняла цялата.
ако я отрежа остава много ниска и без водач.
да откърша всички клончета надолу и да извия само покаралата най-горе пъпка за водач?
да я вадя? да я оставя горните 3-4 клончета?
а вървеше толкова добре миналата година.

Прикачен файл

DSC_0072.jpg
Krass - майстор
stonesour написа:
да откърша всички клончета надолу и да извия само покаралата най-горе пъпка за водач?
:2thumbs:
Johny - майстор
От това което е покарало, оставяш най-горното клонче и всичко останало махаш. Режеш старо стъбло 1-2 см над него. Като почне да израства клонката, я колтучиш, докато достигне височината на която ще оформяш короната и там я оставяш да се разклонява /1.20-1.50.м/.
Krass - майстор
Не режи стария сух клон, а го ползвай за кол за привързване.
Stefan_62 - майстор
Johny написа:
От това което е покарало, оставяш най-горното клонче и всичко останало махаш. Режеш старо стъбло 1-2 см над него. Като почне да израства клонката, я колтучиш, докато достигне височината на която ще оформяш короната и там я оставяш да се разклонява /1.20-1.50.м/.
Johny е прав, но според мен остави още поне две издънки, че не се знае кое ще оцелее, после винаги можеш да ги махнеш, ако всичко тръгне добре.Успех.
iivanov - майстор
При рязането забелязал ли си дали върховете са извити като гега?Защото почерняването е признак за огнен пригор.При всички случаи старото го махаш и пръскаш с медсъдържащ фунгицид.Виждам и някакво поразено листо,но не мога да различа от какво.Махни го и него.Издънките над присадката ли са?
stonesour - специалист
издънките са над присадката, самата тя е малко над нивото на терена мисля.
не помня като я рязах през април да съм забелязал нещо странно.

по-близък план с листото:

http://s17.postimage.org/6zujplybi/DSC_0072.jpg
iivanov - майстор
Работя с умния/не чак толкова/телефон и не можах да разгледам.Ако са връхните листа и клонката там е"омекнала",пригор е.Режи я отдъно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: