• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Скоро ще имам детайлите за мебелите в апартамента си (по един или друг начин). И се започва с избора на фирма. Поради покритието на ПДЧ-тата, които ще ползвам, се налага да избера фирма, която има контакти и работи с повече вносители. Едни от плочите са на ЕГЕР, други на Kaindl, а за антрето още не сме избрали категорично.
Дотук добре. После идва цената. Тя си се смята и си е цена, едва ли ще варира много при различните фирми за разкрой. Макар, че различните фирми имат различни методики за изчисление на цената. Някои имат начална такса, детайл, някои брой срезове, дължината им и т.н.
Но понеже едни от мебелите ще са в бял цвят се оказва изслючително важно качеството на среза. Защото при бяло ПДЧ и бял кант лошият срез изключително изпъква. Доколкото успях да разбера, най-важното е да имат добър циркуляр и да сменят често диска му. На коя фирма мога да се доверя?

Пропуснах да попитам, какви са допуските при направата на детайли от ПДЧ за мебели?
SoWhat - специалист
Пропуснах да попитам, какви са допуските при направата на детайли от ПДЧ за мебели?
Това не го разбрах.

Виж http://www.mpd.bg/. Рум-а им е на кръстовището на Гоце Делчев и България. Имат сериозни машини.
ribnikolaevi - майстор
SoWhat написа:
Това не го разбрах.

Благодаря за бързия отговор.
Допуските са, като взимам детайлите и открия отклонения, до каква тяхна стойност да не се притеснявам.
ribnikolaevi - майстор
SoWhat написа:
Това не го разбрах.
Благодаря за бързия отговор.
Допуските са, като взимам детайлите и открия отклонения, до каква тяхна стойност да не се притеснявам.
SoWhat написа:
Виж http://www.mpd.bg/. Рум-а им е на кръстовището на Гоце Делчев и България. Имат сериозни машини.
- чух се с тях, вдъхнаха ми доверие по телефона. Благодаря и за този линк.
todor_tsanov - специалист
в папката базис 70 има редактор кликни в/у него и ще ти излезе таблица с допуските
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за инфото. Там има около 5 000 стойности. А на мен са ми необходими вероятно 3-4. Става въпрос за размера на детайла (като абсолютна стойност или процент) и разположението на отворите за панти и сглобки. Айде, да включа и самите отвори.
Делян - специалист
Какви отклонения?! Като им зададеш да ти отрежат детайл например 1473/682 мм всичко трябва да е точно до милиметъра. В противен случай отивай в Практикер или Бриколаж - там ще има отклонения, но поне ще бъде евтино :wink:
У нас съм си направил кухня, секция, спалня, гардероб, шкафчета и никъде нямаше отклонения. Те във Варна качествените фирми в това отношение са 2-3. И в София трябва да има такива.
shadowman - майстор
Важни са машините и разбира се човека който реже, ако циркуляра е с каретка или както му казват някои класически отклонение може да даде ако детайлите са дълги, ако е пакето разкройващ или както го водят отклонения могат да се допуснат ако не им е настроен циркуляра както трябва. Преди време ползвах тези услуги и и детайли около 2 метра имаше отклонения около 3-5 мм, на един гардероб с 4 еднакви врати се оказа, че всички са различни... голем смех...
todor_tsanov - специалист
някой знае ли какво означава допуски и сглобки някъде се изучава ката предмет в случая човека се интересува какви могат да бъдат отклоненията на размерите от зададения размер пример при зададен размер 2000 мм с допуск +/- 5 мм ако размера на готовия детайл е 2001 мм то това не е грешка той е в зоната на отклонение и shadowman та вината маи е в теб ако не си задал максимални отклонения от зададения размер а и най-точната машина реже еднаквите детайли с различни размери все пак това е дървесина и два еднакви детайли няма
ето една малка част от чаршафа
shadowman - майстор
Няма как да е в мен вината при положение, че не съм рязал аз а съм дал да ми го нарежат, и понеже им знам начина на рязане грешката идва от този които реже, не от този който е дал разкроя.
  • 1
  • 2

Тема "Актуална информация за добра фирма за разкрой" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: