• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
radius - майстор
Какви 5 мм, да не го режат на ръка със зеге.
При мен са рязали с разлики около 0.5 мм при еднакви детайли ( двуметрови), което ме задоволява.
ribnikolaevi - майстор
Ако някой е на ти с материята, нека я сподели. Допускът в дължината процент от самата дължината ли е? Имам едни врати, дълги по 2400 мм. Четири броя, различни цветове и четирите. Те са нещо като акцент на детския гардероб. И ако се различават повече от милиметър-два ще станат наистина акцент :-D От друга страна, ако фирмата ми ги даде с разлика в дължината ми се иска да мога да им кажа - разликата Ви е недопустима - оправете си грешката.
Другият проблем е местоположението на отворите за панти или други механизми - ако има разминаване, очевидно имам проблем.
В началото малко общо зададох въпросът си, но не се интересувам от допуски по принцип, а свързани с направата на обзавеждането ми.
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
Ако някой е на ти с материята, нека я сподели. Допускът в дължината процент от самата дължината ли е? Имам едни врати, дълги по 2400 мм. Четири броя, различни цветове и четирите. Те са нещо като акцент на детския гардероб. И ако се различават повече от милиметър-два ще станат наистина акцент :-D От друга страна, ако фирмата ми ги даде с разлика в дължината ми се иска да мога да им кажа - разликата Ви е недопустима - оправете си грешката.
Другият проблем е местоположението на отворите за панти или други механизми - ако има разминаване, очевидно имам проблем.
В началото малко общо зададох въпросът си, но не се интересувам от допуски по принцип, а свързани с направата на обзавеждането ми.
Сглобяването на мебелите къде ще го правиш - на място в апартамента ли?
Последна промяна от bogomilZ на чет май 17, 2012 4:41 pm, променено общо 1 път.
bogomilZ - специалист
проблема ти няма да е в допуска и дали детайлите имат отклонение 1 мм
проблема ти е в транспортирането и самото сглобяване в домашни условия и с наличните ръчни машинки
дори и с перфектен срез как ще ги запазиш от нараняване при товарене, разстоварване и при самото прехвърляне в апартамента
врата с дължина 240 см дори и да е отрязана с допуск 0,01 мм пак ще провисне най малко 1 мм
проблема ще ти е в нивелирането (специално за гардероба)
качествен материал ще ти го накроят където и да отидеш без дефекти и точно
не си губи времето с търсене на допуски защото при самото получаване няма да прехвърляш детайл по детайл и да мериш широчина и височина дали се отклоняват с 0,5 мм а провери още веднъж дали няма грешки при оразмеряването на детайлите, че тогава ще имаш проблем
правенето на мабели от ПДЧ е елементарна работа така че съм сигурен че ще се справиш
успех
ribnikolaevi - майстор
Това с качването на вратите е интересно, наистина. Ако някой има опит, нека сподели. Представям си да ги кача с въже през терасата. Ако трябва и конзола с макара ще заваря. Макар че 2,40 не е чак толкова много. Ако залепя на ъглите едни пластмасови ъгълчета (останаха ми от вратите), може да опитам и по стълбите. И тук не става въпрос за части от милиметъра при допуските. Опитвам се да разбера преди да пусна разкрояването какво мога да получа и дали имам основание да мрънкам, ако нещо не е наред.
todor_tsanov - специалист
педи години използвах този тип услуги на една фирма и нямах проблем но преди това събрах информация от други които са ползвали фирмата на момчетата им давах допълнително по 20 лв за разкроя и кантирането те дори ми ги товареха в колата от благодарност сега си ги кроя и кантирам сам
Делян - специалист
ribnikolaevi написа:
Имам едни врати, дълги по 2400 мм. Четири броя, различни цветове и четирите. И ако се различават повече от милиметър-два ще станат наистина акцент :-D От друга страна, ако фирмата ми ги даде с разлика в дължината ми се иска да мога да им кажа - разликата Ви е недопустима - оправете си грешката.
Пак ти казвам, ако размера ти е 2 400 мм, то той наистана трябва да е 2 400 мм, а не 2 399 или 2 401 мм, ако фирмата е качествена. Това измерено с рулетка, а не с шублер или микрометър :wink: . И ако имаш 70-80-100 детайла едва ли ще се хванеш на място да ги мериш един по един и да им казваш тук имате разлика, там нямате.... Всичко е въпрос на риск - ако не ти хареса следващия път не отиваш при тях. При мен едната фирма ми открадна половин плоскост ПДЧ - ми за тяхна сметка - повече няма да стъпя при тях.... Все пак става въпрос за 50 лв....

А за отворите за панти, дибли, минификсове и т.н., там вече е божа работа. Затова аз предпочетох да си ги направя сам.

В този смисъл, да ти казват качествени фирми за разкрой в София и - напред с рогата....
А за товаренето - внимаваш малко повече и толкова. Аз мойте ги пренесох с голфчето и нямах проблеми. Особено за врати, които (принципа е такъв) се кантират с дебел кант и там е трудно да ги обелиш. Не се вживявай толкова - просто действай......
  • 1
  • 2

Тема "Актуална информация за добра фирма за разкрой" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: