• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
EDI - майстор
Мембрани всякакви - около 2-3 лева на квадрат се намират.Можеш и подпокривно фолио да ползваш, също има всякакви видове.
comunikator - специалист
EDI написа:
Мембрани всякакви - около 2-3 лева на квадрат се намират.Можеш и подпокривно фолио да ползваш, също има всякакви видове.
Къде ги намирате тия мембрани за 2 лв ???
EDI - майстор
На БРАМАК подпокривното е под 2 лева квадрата най.-евтиното.Ето тук да се ориентираш - http://www.vadjo.com/?go=groups&groupNa ... 0%CC%C0%CA .Има няколко вида на всякакви цени.
comunikator - специалист
mastermax 3 top това е някакво фолио изключително тънко паро пропускливо :? Опаковка:1,50м х 50м=75 м/2
ЦЕНА:1,88лв/м2 с ДДС
Налага се да взема 75м2 а ми трябват 35м2 и пак давам 140-150лв :?
schuldiner - майстор
Сега да ти обясня за материалите със стъклен воал...
Както си спомням, смяташ да ковеш върху ОСБ. Воалитът служи за защита на слабите места - снадките на плоскостите. Изрязваш ленти с ширина 15-20 см и ги ковеш на снадките тук-там, колкото да не бягат. Тези ленти се наричат компенсатори и имат за цел да обират острите ръбове и движенията на фугите, затова не се фиксират на 100%, иначе ще се скъсат веднага и полза йок.
След това нацяло ако искаш слагай битумна полиестерна мембрана мин. 3 мм, ако не - нищо не слагай. Казах вече, че другите дори и да са надеждни хидроизолационни мембрани, не държат на гвоздеи и ползата от тях е само изравняване на основата или защита от остри ръбове (ама тънките не го могат това). А да е пародифузионна съвсем никакъв смисъл няма.
Ако искаш по-добър резултат за малко пари, изрежи си от битумен полиестер 3-4 см подложки, през които да ковеш гвоздеите. В ОСБ 12 мм колко ще държат гвоздеите е друг въпрос, аз бих ти препоръчал да ползваш винтчета. Вариант е да замажеш преди покриването със следващата керемида всеки гвоздей/винт с битустик, но е играчка и цапаница.
EDI - майстор
Аз като си правих двата навеса, пък и покрива на вилата над дъските и ОСБ-то и под ИЗОФЛЕСК-а не слагах нищо, директно развивах рулата върху тях.Но това си е мой вариант, не съответства съвсем на технологиите, нали съм си новатор :lol: Нямам проблеми, дори и при тези малки наклони на двата ми навеса.Между другото копчетата за ГК държат много добре битумните продукти върху обшивката, а за ОСБ са най-доброто решение, казва личния ми опит.Пирона често си проправя път през частиците ОСБ и хлопа, не може да затегне добре.Понеже бюджета на колегата е ограничен, бих му препоръчал моето решение, но избора е негов все пак.Ползвам ИЗОФЛЕКС 58 4 кг на квадрат с посипка.Аз като редя, слагам първата лента и после наковавам в черната част или с галванизираните пирони с големи глави или с копчета.После по цялата дължина на черната част нанасям дебело студено битумно лепило, от 330 млл патрони, има всякакви на пазара.Полагам втората лента и притискам добре в частта, където е положено битумното лепило.Дори и да не е прогорен найлона от рулото, лепилото здраво споява застъпването.Издържа на ураганни ветрове и никаква влага не влиза вътре.Това през годините съм го проверил на практика.Вярно, че този начин не е както сочи науката, но е бърз, на по-ниска цена и проверен през годините.
comunikator - специалист
Какви са тия "копчета"?
Това с битумното лепило на застъпката и аз го мислех така :roll:
Тоя Изофлекс 58 без посипка се връзва на 50лв 10кв м топче,а с посипка не намирам?
toni_g79 - специалист
Приказвате глупости големи.При правилно поставяне на черната хартия над ОСБ-то покрива не трябва да тече.Ама както казах в Бг до сега не съм виждал правилно поставяне на битумни керемиди,всякакви интерпретации и нищо вярно(затова текат битумите около пироните) .......
comunikator - специалист
toni_g79 написа:
Приказвате глупости големи.При правилно поставяне на черната хартия над ОСБ-то покрива не трябва да тече.Ама както казах в Бг до сега не съм виждал правилно поставяне на битумни керемиди,всякакви интерпретации и нищо вярно(затова текат битумите около пироните) .......

Ми сподели ТИ как стават нещата ???
EDI - майстор
Ето това е копче.Тях ги ползвам, ако завивам някъде, където не може да хване пирона.Иначе си кова с пирони и никога не ми е протичало, дори и без хартия отдолу.Понякога ползвам и тези.Керемиди не съм редил досега, само рула, но при правилно коване на керемидите пироните видаги трябва да са покрити от следващия ред.
Последна промяна от EDI на пет май 18, 2012 10:10 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Поставяне на битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: