• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40
Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Минификсите са хубава работа, при добра машина всичко става ОК. Пантите са на 28 страница от каталога, точно най долната - 155 градуса.
Изображение
Делян - специалист
Благодаря, информацията ти е ценна. Предполагам става въпрос за тези панти. Каква е цената им? Издръжливост по отношение на обикновените панти на Blum? Мисля по-нататък да сложа едно огледало от вътрешната страна на вратата и тежестта ще стане значителна.
ribnikolaevi - майстор
Ето и скиците на чекмеджетата. Вариант 1 и 2 са които съм виждал на старите гардероби на родителите ми. Вариант 2 е неприложим за ПДЧ (ще струва скъпо). Вариант 3 на ми харесва . има дръжки, което си е разправия, разход за самите дръжки, а и ценно място заемат. Вариант 4 ми се струва грубоват, но за скрити чекмеджета май не е страшно. Проблимът е, че не съм го виждал никъде мо магазините и изложенията, на които съм ходил. А по принцип ми харесва идеята да се вижда какво има в чекмеджето преди да се издърпа. ЧОрапи, блузи с къси ръкави или нещо друго. Това ще улесни синът ми в създаването на ред в хаоса. :-D

Прикачен файл

вар 1.JPG
вар 1.JPG (37 KиБ) Видяна 3426 пъти

Прикачен файл

вар 2.JPG
вар 2.JPG (41.39 KиБ) Видяна 3426 пъти

Прикачен файл

вар 3.JPG
вар 3.JPG (63.19 KиБ) Видяна 3426 пъти

Прикачен файл

вар 4.JPG
вар 4.JPG (52.41 KиБ) Видяна 3426 пъти
todor_tsanov - специалист
Всички варианти са приложими 1- страниците кантиране на ръка 2- челото се изрязва и кантира на ръка 3- има вкопани дръжки които не пречат 4 грозно има и друг вариант м/у челата се оставя фуга 25-30 мм за да пъхнеш ръката
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за инфото, todor_tsanov. Май ще потърся вкопани дръжки. Има ли вариянт да се моделират на Базис-а или ще трябва ръчно да си добавя този детайл (за вкопаването на дръжките).
в конструирането на чекмеджето има меню дръжки може и кант дръжка добавя се като фрагмент
shadowman - майстор
Делян написа:
Благодаря, информацията ти е ценна. Предполагам става въпрос за тези панти. Каква е цената им? Издръжливост по отношение на обикновените панти на Blum? Мисля по-нататък да сложа едно огледало от вътрешната страна на вратата и тежестта ще стане значителна.
Някъде около 5 лева, може да се сложи и амортисьор. Те пантите ще носят, но ако се притесняваш сложи още една. Самата панта има повече детайли и чупки и може да поддаде повече от нормалната панта... само предполагам.
shadowman - майстор
ribnikolaevi написа:
Благодаря за инфото, todor_tsanov. Май ще потърся вкопани дръжки. Има ли вариянт да се моделират на Базис-а или ще трябва ръчно да си добавя този детайл (за вкопаването на дръжките).
Като избираш вкопани дръжки гледай да са 35 мм и да могат челата да се разпробият както трябва (боло на многошпинделна или на цпу-то), взимай алуминиеви и бягай от пастмасови.
Друг вариант (ако не се доближава до някой друг) е ако направиш челата с фуга от около 3 см (да може да се вкарат свободно пръстите ( в нас съм така). Пестиш от дръжки и от изкопаването на отвора и.
ribnikolaevi - майстор
Ей това успях да сътворя тази вечер.

Прикачен файл

Garderob Detska 002_04 03.jpg
Garderob Detska 002_04 03.jpg (79.8 KиБ) Видяна 3396 пъти
чекмеджетата маи са външни и няма как да сложиш врати а за да нямат конфликт с пантите се слага допълнително страница на 25 мм от голямата страница
много програми за мебели съм тествал но базиса за мен с супер но за да работиш с нея трябва да си на ТИ мебелните технологии
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: