• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 40
Всичко за дърводелството
todor_tsanov - специалист
и ето как би изглеждал гардероба само за 15 мин работа с програмата след това само за минута прави пълни тех. чертежи общ вид и на всеки детайл с отвори за дибли, минификс панти и тн при натискане на ножицата автоматично прави разкрой на детайлите има още и опция за цена дава пълен опис на всички материали и количеството просто програмата е незаменима ако се научиш да работиш с нея за първи път я срещнах през 2000 г и аутокада го деинсталирах завинаги от компа от тогава ползвам само нея и кд
ribnikolaevi - майстор
Тя е съвсем различна от Аутокад-а. Голия Аутокад чертае линии и подобни примитиви. Докато базиса чертае обекти - ПДЧ детайли. Ако промениш нещо по един детайл, то това се отразява и на всичко нататък. Което не е така при Аутокад без настройки. Ако се наложи промяна, и забравиш да я отразиш навсякъде, може да се получи грешка. Като си правих първата (и единствена засега) кухня имах точно такъв проблем с един детайл.
viewtopic.php?f=7&t=14783 -
ribnikolaevi написа:
При разкроя имах една грешка - с плочата на гърба над плота. Затова има едно по-тъмно парче там, и едни светли контакти. :lol:
Откъде се взимат тия крачета в Базис-а? В обкова не успях да ги намеря.
И лостовете също не намирам.
те се добавят като фрагменти
и един страничен въпрос какво целиш като си правиш всичко сам нито проекта ще ти бъде както трябва нито пари ще спестиш единственото е че ще убиеш доста време от това което правиш ще си създадеш много ядове объркани размери детайли и др. грешки нито изработката ще ти е на ниво вярно сега е модно да си го направиш сам и да се убедиш че не е твоя работа
velsi - Почетен майстор
todor_tsanov написа:
...какво целиш като си правиш всичко сам нито проекта ще ти бъде както трябва нито пари ще спестиш единственото е че ще убиеш доста време от това което правиш ще си създадеш много ядове объркани размери детайли и др. грешки нито изработката ще ти е на ниво вярно сега е модно да си го направиш сам и да се убедиш че не е твоя работа
А ти какво целиш? Да ти го поръча на тебе ли?! Май си объркал форума. Дръж се адекватно ако обичаш!
А ти какво целиш? Да ти го поръча на тебе ли?! Май си объркал форума. Дръж се адекватно ако обичаш!

що за пост аз не целя да го привлека като клиент мъча се да проумея логиката на този тип хора затова директно му зададох въпроса защо се заблуждават вярно всеки е свободен да си прави каквото поиска преди години на един клиент правих кухня във фирмата която работих след време ме помоли да му направя спалня с гардероб /като частна поръчка/ пак му се видя скъпо но дойде при мен и ме помоли да му направя антрето този път направих проекта извадих детайлите и го пратих да си ги поръча готови и кантирани аз само ги сглобих и накрая ми каза че е излезло по скъпо за
за форума - останах със заблуда че това е форум на хора който си вадят хляба с този занаят мислех че тук ще срещна хора който учили практикували и правят мебели но май сбърках
държанието ми имали някои от вас да му е дал повече съвети за програмата но му казах истината че за да работи с нея технологичните му познания за мебели трябва да са над средно ниво а може би бъркам
и аз да попитам а ти какво целиш
velsi - Почетен майстор
Виждам, че помагаш, за което ти благодаря и ще се радвам ако го правиш и в бъдеще. Дано не си останал с лоши чувства, но звучи нелепо във форум "направи си сам" да кажеш на някого: "абе я не се излагай да си го правиш сам". Долу горе по същия начин би звучало да се регистрираш във форума на Мерцедес/БМВ/Опел/Ауди/...който и да е подобен/ и да почнеш да обясняваш как не си заслужава и колко е тъпо да караш точно тази марка автомобил. Ти обаче го направи на два пъти, което няма как да не ми направи впечатление и реших, че е редно да ти обърна внимание. Не целя нищо. Но такива изказвания не бива да има.
много просто и човешки го попита кое го кара да си прави мебелите на апартамента сам това е много работа и ще му коства много време но не съм му опрял нож гърлото и да го принуждавам да идва при мен и на лични ни съм го правил
velsi - Почетен майстор
Колега, Цанов, направих си труда да прочета всичките Ви 88 мнения и си направих някои изводи. Първо: личи си, че сте човек с богат професионален опит, който си цени труда. Второ: имате желание да помагате и го правите. Трето: предпочитате да изкарвате пари, а с тях да платите за нещо, което смятате, че друг ще свърши по-добре или просто не Ви се занимава с него.
За първите две и особено за второто Ви свалям шапка, но моля ви не се опитвайте да налагате третото на всички в този форум. Просто приемете, че има хора, които мислят и постъпват различно.
ribnikolaevi - майстор
Ето какъв проблем се появи. Свързан е с оптимизацията. Качвам вида на детската стая (без бюрото). Имам четири цвята в нея - бял и три сини. Въпросът е как са използвам максимално трите сини плочи, за да направя от тях различни скрити детайли - страници, рафтове, чекмеджета, има и 2 гръбчета. Базис-позволява ли такава опция - да оптимизира между четири вида плочи. Цветовете са категорично избрани само за вратичките, цокъла под тях, както и етажерката

Прикачен файл

Garderob Detska 002_05.jpg
Garderob Detska 002_05.jpg (52.79 KиБ) Видяна 3257 пъти
ribnikolaevi - майстор
Дали да размина пантите, не ми се струва добра идея така, както са в момента...

Прикачен файл

Garderob Detska 002_06.jpg
Garderob Detska 002_06.jpg (28.04 KиБ) Видяна 3254 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: