Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Ами ако по някакъв начин скарата се хване директно за ЕПС-а или се дюбелира през ЕПС-а, без окачвачи.
Но пък Фло ме наплаши с тоя саморазпад.
VLADO66 - майстор
Много лабаво ке стане,мислим язе.Шъ мъ извинява 8180 за неправилниот изказ. :wink:
Фло - специалист
Tsilkov написа:
Фло написа:
Това голямо дишане ще окисли стиропора и в рамките от 3 до 8 години ще загуби топлоизолационните си свойства.
В една друга тема многократно и от различни хора ти бяха показани изслевания доказващи противното на практика.Стефко и там и тук ти писа.Сега като имаше инициативата "Да изчистим........" намерих стиропори от строежа на нашия блок - 5 години стояли в локвите на слънце.Трбваше да ти снимам да видиш как изглежда във вътрешноста - сух и с непокътната структура.Ти обаче си твърд последовател на "Стиропорения д-р Ливайн от Русия" :? .Тук поне в случея ватата наистина е правилния избор по чисто технически критерии.
Tsilkov,да беше изровил твоя снимка от преди 5 г. и да твърдиш,че не си мръднал във възрастта като консерва домати,по щях да ти вярвам.Щото си сменил всички клетки, без тези на кокалите напълно и пак си се сгрухал за това време.Органиката старее,човека старее, така старее и пластмасата.Една от няколкото причини е окислението.Стиропора си е пластмаса и не е нещо изключително от природните закони на тази планета,за да държи десетки години без промяна.

Една къща за лично,семейно ползване е изгодно и разумно да се строи с далечен времеви хоризонт на експлоатационна годност ,да речем за около 150 г.В Италия и Франция все още ползват жилища на възраст около 1000 г.Така се поддържа културата,духът на един народ с трайна и устойчива архитектурна среда.Да не правим ромски работи с временни решения,така мисля аз.
VLADO66 - майстор
На качествения фасаден стиропор му слагат антиоксиданти/витамин С/ мислим язе. :lol:
radius - майстор
Еййй ще ми подрежете крилцата накрая и трябва да викам майстори, че не мога да шпакловам мрежа. Т.е. мога, ама не е хубаво :) :)
Има време до догодина, че сега правя хастар и трябва да се карбонизира варта. (Фло :wink: ).
EDI - майстор
Е, що тий хастар.Нивелираш дървена скара 10Х5 по тясната страна, пълниш с EPS 10 см, груба шпакровка с мрежа и бяла смес, отгоре мембраната и си редиш каквото искаш за покритие.И майстори не ти трябват, ще се справиш.
Tsilkov - майстор
radius написа:
Еййй ще ми подрежете крилцата накрая и трябва да викам майстори,
Що да ти ги режем :? .Какво сложно има да удариш една дървена скара :? .На мен ми се вижда доста по-лесно от това да лепиш с цимент и шпакловаш сам.Поне като нещо сгрешиш има оправяне ,а не като с цимента и мазилката да си проличи седмица-две слад като си свършил фасадата :lol:
radius - майстор
Имам съмнения за трайността на дървото във времето... за разлика от американците, които си живеят спокойно :) .Иначе ребра 10/5 през 50/60 см и между тях вата звучи добре. Няма ли да са термомост тези ребра, хич няма да са малко като площ - на 50 см 5 см е 10%.
Tsilkov - майстор
Дървото като окачвач на фасадата ще те надживее :lol: .На него проблемът му е ,че си сменя цвета(мен лично ме кефи това ама секи си има претенции) и измята ,а тука такива грижи няма.Правилно си забелязал ,че е термомост.За това слагаш под летвите трупчета дистанционери да ги отделят на едни 10 санта и после пъхаш вата (колкото повече-толкова повече) :)
PIP - майстор
Ако ще слагаш 10+ см вата скарата я направи двойна,
хем по-лесно, хем по-здраво, хем ще избегнеш термомостовете.
Естествено вата и дърво е моя избор :)

Тема "Топлоизолация от EPS и ... сайдинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: