• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ludiagsm - специалист
Колеги моля ако някой има идея за лепило с което може надеждно да се залепи феродо към алуминиий моля нека сподели , ще почерпя :)
driver - помощник
Колега,каква е целта.Това за спирачка ли е,за съединител ли е или за друго устройство.Има значение какви са натоварванията и температурата.
Но наистина и аз не бих се доверил на лепило ,а на нитове или винтове.
ludiagsm - специалист
driver написа:
Колега,каква е целта.Това за спирачка ли е,за съединител ли е или за друго устройство.Има значение какви са натоварванията и температурата.
За центробежен съединител , няма място за нитове
колега , епоксидна смола. Разбъркваш,мажеш двете части,притискаш със скоба и печеш на фурна един час на 150 градуса
bigdragon - майстор
Епоксидната смола над 120 градуса става нещо като изпечен на слънце полиуретан...
Твоето лепило е :
Loctite Hysol ® 9492
http://www.micromaxtrade.com/docs/loctite9492_tds.pdf
или Hysol 3479™
http://www.micromaxtrade.com/docs/loctite3479_tds.pdf

Първото го има в спринцовки...
velsi - Почетен майстор
Има специално лепило за феродо, швейцарско, на Ciba Geigy но нямам идея къде може да се намери. Лепи се и се пече на мисля 300 градуса. Навремето ми лепиха същия такъв съединител в завода за телферни електродвигатели.
dido uzunov - специалист
velsi написа:
Има специално лепило за феродо, швейцарско, на Ciba Geigy но нямам идея къде може да се намери. Лепи се и се пече на мисля 300 градуса. Навремето ми лепиха същия такъв съединител в завода за телферни електродвигатели.
Колега в Търново има един майстор на ул. Освобождение лепи накладки, боядисва ги стават като нови.Един път ми е правил задни барабанни и поне 7-8 пъти предни.Никакъв проблем.Вземаше 5-6лв на бройка.Точно при него съм гледал как ги пече в един Раховец на фурната ама няма да каже с какво ги лепи сигурно.
velsi - Почетен майстор
Той с какво ги лепи си е негова работа. Аз имах написана точната технология и името на лепилото, но беше много отдавна. Пък и едва ли може да се намери в количества като за едни накладки. Все пак става дума за индустриална технология. Предполагам има и други производители, но лепилото си беше категорично точно и само за феродо, така че в тази посока трябва да се търси.
batkotony - специалист
ludiagsm написа:
driver написа:
За центробежен съединител , няма място за нитове
На ул."Цар Симеон" веднага след завоя от Ботев почти имаше фирма за лепене на всякакво феродо-за спирачки,центробежни дъединители...по 15-20лв. беше услугата,швейцарска технология ,няколко пъти съм ги ползвал...Също в "Овча купел" срещу "Италианеца" има една фирма за хидравлични маркучи и там лепят,но нямам лични впечатления...
  • 1
  • 2

Тема "Лепило за феродо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: