• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Най - добре е да сложиш безшевни улуци.
Без снадки, направо са вечени. Слагаш и забравяш.
kavi67 - специалист
С какво покритие е тая ламарина,ориентировъчен срок на експлоатация ?
Вадим Владимиров - специалист
Ламарината е с полиестерно покритие с дебелина 25 микрона, с цветове по RAL каталог. Самата ламарина е поцинкована. Срока на експлоатация е над 10г. Много зависи с какво се реже ламарината.
bulhomes2 - майстор
Я кажете как да си оправя казанчетата на такива улуци, че снега ги е "отхвърлил" навън!
dpp - специалист
bulhomes2 написа:
Я кажете как да си оправя казанчетата на такива улуци, че снега ги е "отхвърлил" навън!
А така..я да чуем и обратната страна на нещата..че ми предстои да решавам какви да ползвам...
schuldiner - майстор
Няма значение какви са - ако не пострадат казанчетата, ще са улуците. За такъв проблем снегозадържащи елементи са решението.

Ама как от едно сгрешено съобщение си намерихте раздумка... Тези неща са писани сто пъти във форума.
bulhomes2 - майстор
Не мога да се съглася. На другата вила наклоните са същите, казанчета няма, а улуците не са пострадали. Вкъщи съм с обикновени улуци и казанчета и също нямах проблеми. За този проблем с казанчетата и снега чух от още много места след като ми се случи.
schuldiner - майстор
А на пострадалия покрив наклонът същия ли е като на останалите (добре, същият, но нивото на улука спрямо ската същото ли е)? Керемидите същите ли са, изложението/навяването на сняг? С какви скоби са хванати улуците, през какво разстояние, в челната дъска или в ламперията?
Видът на улука е последното нещо, за което ще питам...
bulhomes2 - майстор
Двете вила са на 10 метра една от друга, еднаква етажност, приблизително еднакви размери. На старата (непострадалата) циглите са Брамак, на новата - Тондах. За захващането и броя на скобите нямам никаква идея. Предполагам, че ако знаех, нямаше да питам как да си оправя казанчетата, а щях да знам.

Не искам някой да си помисли, че плюя по безшевните улуци. Просто питам как трябва да си ги оправя или може би как е трябвало да се направят, за да не става така повече. С циганина, който ми ги слага, сме прекратили взаимоотношения (естествено по финансови причини).
Вадим Владимиров - специалист
А аз да попитам. "Когато слагахте улуците, какво търсихте? Цена или качество."
И на въпроса.
Прикачен файл:
P1080051.jpg
P1080051.jpg (83.02 KиБ) Видяна 5090 пъти
Прикачен файл:
P1080053.jpg
P1080053.jpg (90.68 KиБ) Видяна 5090 пъти
Прикачен файл:
P1080055.jpg
Прикачен файл: