Всичко за дърводелството
duco - специалист
То ако си голям инат можеш и с трион ,далта и ренде да си ги правиш.
На 5 операционака влиза диск до 350мм тъи 4е се цепят греди по 20см, не ти трябва банциг.
boqn83bs - напреднал
Дай модел за 5 операционка с такъв диаметър диск.
duco - специалист
На моита :-D ,не и знам модела и на кои завод е производство,но си е оригинална не съм преправял нищо.
mldm - специалист
Аз използвам най вече циркуляр имам и фреза стационарна но нея поти не я ползвам за направата на кошер-всичко на циркуляра.Циркуляра съм си го правил с тази цел и мога за слагам диск до 400мм за разбичване на талпи и греди и ги давах да ги минат на штрайх но напоследък използвам дюшаме 2.5см.само го накроявам.Хубаво е да има и други машини които също се налага да се ползват аз имам - ел. ренде зеге ръчен цирк.на Спарки 1400 вата шлаиф.
bogomilZ - специалист
boqn83bs написа:
Не е важно да си мерем пишоците,аз имам 215 двумайчини семейства,това ако ти говори нещо е равносилно на 600 обикновенни кошера.Искам да си взема дърводелски машинки за да си подаржам с тях капацитета на пчелина.Практикувам с 5 ремаркета подвижно пчеларство,както и 1 стационарен пчелин в странджата(до Велека) с Манол Тодоров,ако и той ти говори нещо.Лощото е че съм бос по дърводелство,но честно казано аз съм пчелар,а не дърводелец,така че се допитвам до компетентни хора.Успехи.
при толкова броя кошери ти е нужна машина за пробиване на рамките
моята е универсална и покрива всичкси начина зателване и всички стандарти на кошери
може да се пробива на детайли и в сглобен вид рамката

Прикачен файл

09022011090 [640x480].jpg
09022011090 [640x480].jpg (100.52 KиБ) Видяна 6629 пъти

Прикачен файл

09022011086 [640x480].jpg
09022011086 [640x480].jpg (101.11 KиБ) Видяна 6629 пъти

Прикачен файл

09022011085 [640x480].jpg
09022011085 [640x480].jpg (97.55 KиБ) Видяна 6629 пъти
boqn83bs - напреднал
Иколко парички идва една такава машинка,мойта е около 450лв но не е с чак толкова патронници.Иначе изглежда добра. :)
bogomilZ - специалист
boqn83bs написа:
Иколко парички идва една такава машинка,мойта е около 450лв но не е с чак толкова патронници.Иначе изглежда добра. :)
моята е самоделка и я правих сам и точно колко пари струва не мога да кажа
купувани са синхронния ремък и шайбите и лагерите , двигателя е втора употреба
шпинделите ги правих от шестограм и не струват нищо - не са ми нужни патронници защото работя само с 2.5 мм свредло
производителна е - за час пробивам до 1000 рамки
mldm - специалист
И аз в момента правя такава машина за пробиване на рамки .Като стане готова ще кача снимки.
stefanbg - специалист
шпинделите ги правих от шестограм и не струват нищо - не са ми нужни патронници защото работя само с 2.5 мм свредло

Извинявай колега, но може ли малко повече инфо, че от сума ти време не мога да взема решение как да я правя - хем да е добре, хем евтино да излезе, т.е. по нашенски. От какво са ремъка и шайбите и колко вата е двигателя, може ли да върти едновременно 10-те шпиндела или не ползваш всичките едновременно - виждам че през 2 играят ролята на обтегачи.Щото аз опъвам по десет вертикални тела на рамка. Мислех да правя с 10 малки двигателчета - най-лесния вариант, но те са по 6 V и харчат по около 4 А всяко, пък нямам подходящо захранване. При това са на втулки, което не ми се струва много надеждно и са колекторни - бая гюрултия ще вдигат. Имам няколко броя 100 W с ротор накъсо, и те са на втулки, но са по-яки. Но пък не се събират 10 един до друг. Ако поне шайби намеря готови (и прилежащия им ремък, естествено), ще бъда много улеснен.
Благодаря предварително!
bogomilZ - специалист
stefanbg написа:

Извинявай колега, но може ли малко повече инфо, че от сума ти време не мога да взема решение как да я правя - хем да е добре, хем евтино да излезе, т.е. по нашенски. От какво са ремъка и шайбите и колко вата е двигателя, може ли да върти едновременно 10-те шпиндела или не ползваш всичките едновременно - виждам че през 2 играят ролята на обтегачи.Щото аз опъвам по десет вертикални тела на рамка. Мислех да правя с 10 малки двигателчета - най-лесния вариант, но те са по 6 V и харчат по около 4 А всяко, пък нямам подходящо захранване. При това са на втулки, което не ми се струва много надеждно и са колекторни - бая гюрултия ще вдигат. Имам няколко броя 100 W с ротор накъсо, и те са на втулки, но са по-яки. Но пък не се събират 10 един до друг. Ако поне шайби намеря готови (и прилежащия им ремък, естествено), ще бъда много улеснен.
Благодаря предварително!
ремъка и шайбите от Интербелтс ООД Пловдив (ако не намериш координати се обади) синхронен ремък стъпка 5 мм и широчина 10 мм е достатъчен
Щом ще въртиш едновременно и 10 -те шпиндела - двигател най малко 370 вата - по добре 500 , 3000 обр , повишаваща предавка - обороти на шпинделите най малко 4500 оборота защото са малки свредлата и да може да пробива бързо.
Когато пробивам отвори последователни без празно слагам паразитна ролка (лагер) между шайбите на шпинделите над ремъка за да държи зацепени зъбите на ремъка
При мен шпинделите са подвижни за да сменям местата при различните зателвания , а при теб може да се опрости като се направят лагеруването стационарно на корпуса

Тема "Колко и какви машини са необходими за направата на 1 кошер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: