• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
reingar-x - специалист
Здравейте решил съм да си купя перфоратор спрял съм се на марката Макита и два от нейните модели hr2450 и hr2470 като последния има някакви модификации f,t,x ако може да ми кажете какво означават и да ми помогнете в избора.
rolls - специалист
Според мен ако ще ти трябва само за пробиване на бетон и зидария - чист hr2470, без буквите отзад. Доказала се е машината, че е издръжлива. Доста от колегите тук във форума имат такива и не са се оплаквали. Работил съм с такава МАКИТА и ми хареса. Някакси по-лека ми се струва от моя перфоратор (2-26 ДРЕ на БОШ). За къртене не мога да кажа как е.
hr2450 е стария модел и евентуално частите може да са проблем нещо ако стане извънгаранционно. Но вече и МАКИТА са с 3 год гаранция (допреди година-две само БОШ бяха с 3) - 2+1 при регистрация на машината в интернет.
reingar-x - специалист
Днес ходих в 3 магазина в Плевен където предлагат Макита и там ми казаха ,че 2450 е добра но е еднаква с 2470 и ако стане въпрос за правене нещо ще е по скъпа за подръжка явно ще вземам по-новия модел 2470,Дръг въпрос колко джаула е удара на 2470 на едно място ми казаха 2,7 на друго 2,4 ма третия магазин или 2,3 или 2,4 джаула кое е вярно?
rolls - специалист
2,4 е май по новия стандарт на измерване на сила на удара. Моя BOSCH 2-26 DRE е 3,0 по стария и 2,7 по новия. MAKITA HR2470 май беше 2,7 по стария.
kam34 - специалист
Какво значи нов стандарт на измерване :? Значи ли това че ударът си е същия само дето го мерят по нов начин и излиза по малко с 10%.
rolls - специалист
Да, самото измерване са прави по нов начин. Иначе ударът си е същия.
naix - специалист
reingar-x написа:
Здравейте решил съм да си купя перфоратор спрял съм се на марката Макита и два от нейните модели hr2450 и hr2470 като последния има някакви модификации f,t,x ако може да ми кажете какво означават и да ми помогнете в избора.
Спрял си се на може би най-добрата марка перфоратори от среден клас. hr2470 го ползвам от около година и съм много доволен от удара най-вече. По принцип Макита са доста по леки от Бош, а това оказва влияние, когато трябва да работиш примерно 5 часа без прекъсване с него.
reingar-x - специалист
Аз вече твърдо съм решил за макита 2470 даже вече събирам пари,ще я ползвам само за мои нужди няма да я ползвам професионално по евтина е от бош 2-26 дфр и до сега не съм чул някой да се оплаче от нея до като съм бил свидетел в магазина на киров един клиен закупил от въпросния бош 2 бройки как се дереше там .
krasimir_stoi4kov - напреднал
Здравейте и извиняваите , че пиша в тази тема , но пиша тук защото въпроса ми е еднакъв и за тези години можеби имате повече наблюдения върху машините :partyman:
И аз се чудя кой от двата перфоратора да взема hr2450 или hr2470 :?:
В момента 2450 го има на промоция в англииския Амазон за 180лева , а пък 2470 за 230лева :?
Колеги дайте съвет и благодаря предварително за отговорите ви :partyman:
reingar-x - специалист
Здравей колега въпреки,че аз минах на бош,ти казвам мнението си,че няма да сбъркаш ако вземеш 2470 модела.Работил съм и със двата,2470 е малко по-силен и тежък усеща се на ръката.По-нов е и от към концепция ,макар и вече да има още по-нов модел в този клас.
  • 1
  • 2

Тема "Избор между два перфоратора на Макита?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: