Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
mladkal - майстор
Стефко, този вариант отпада, тъй като не е моята тераса в \сз, а е терасата на брат ми в София. Има си достатъчно други грижи, за да се занимава с архитектурни и деловодни дейности.
Варианта е дискутиран и тхврълен на първо четене преди доста време. Още преди да назрее проблема.
Благодаря, все пак!! (за вниманието)
VLADO66 - майстор
Мaхaш плочкитe и цокълa,изрaвнявaш дупкитe с някaкъв тeрaкол/aко сa дълбоки слaгaш и пясък/,полaгaш хидроизолaциятa нaй-мaлко двe ръцe.Мeжду първa и вторa ръкa полaгaш хидроизолaционнa лeнтa нa ъґълa при бившия цокъл.Обърни особeно внимaниe нa зонaтa около сифонa.Зa грeсa-тeрaкол флeкс,СМ от 16 нaгорe,фугa СЕ 43 нe по-мaлко от 2-3мм .дилaтaционни фуги нa около 2м -6мм пълни с силикон.Тaзи фугa нe сe обрaботвa.
jekasus - майстор
VLADO66 написа:
дилaтaционни фуги нa около 2м -6мм пълни с силикон..
При това положение е излишно.
mladkal написа:
В предвид малката квадратура (под 10 кв.м)
VLADO66 - майстор
Абe нeкa дa имa.Еднa тeрaсa сe нaложи цялaтa дa сe силиконизирa-дивa игрaчкa,зaприличa нa фолкпeвицa :-D ,a мeн ощe мe болят ръцeтe от стискaнeто нa пистолeтa зa силикон. :x
maistorche2000 - напреднал
Малко да повдигна темата:
Миналото лято реализирах идеята с ''махане на 2 плочки и цокъла''
Изкъртихме около 10 квадрата от източната страна - 5-6 метра по продължението на външната стена...
Къртене до бетон, грунд, хидроизолация, замазка, топлоизлолация, плочки...
Като цяло ме подлъга че всичко е точно.
От 10 януари ми се появи петънце на северната стена и за 10 дни петънцето стана петнище.
Освен че това не ми дава мира - от 2 дни мисля че ми се появява проблем и на стената която ремонтирахме вече.
Направо не ме лови сън.

Има толкова проблеми, че някой ако дойде да хвърли един поглед ще направи списък със 100 точки.

Прикачен файл

IMAG1809.jpg

Прикачен файл

IMAG1808.jpg

Прикачен файл

IMAG1807.jpg

Прикачен файл

IMAG1806.jpg
Това е 10 дни по-късно:

Прикачен файл

IMAG1839.jpg

Прикачен файл

IMAG1838.jpg

Прикачен файл

IMAG1837.jpg
jekasus - майстор
От лайно дъвка не става.
Или "затваряш" цялата тераса или преправяш нацяло терасата - на парче не става работа.
И понеже имаш голяма тераса дилатационни фуги не се правят само със силикон по плочките, а и по замазката.
Сградите имат няколко години гаранция, при теб как е?
Има/имаше и при мене, но строителя ми замазваше очите всяка година по нещо - силикони, смяна на фуги, подмазване, глупости.

Интересно ми е - и при двата варианта ако затворя с навеси и / или изкъртя всичко и положа нова хидроизолация - та мисълта ми е как ще спра ''пъплещата'' влага от съседните на мойта тераси ( рано или късно няма ли да влезне пак под мойта хидроизолация и да ми мокри ''мойта плоча ''
VLADO66 - майстор
По принцип при почти всички случаи/особено на големи площи/ се случва пропускане през фугите.Водата слиза до хидрото и трябва да се дренира някъде.Отварял съм такава тераса няколко дена след дъжд-отгоре плочките сухи та сухи,а отдолу гьол върху хидрото.
И тук е пълно с вода, всеки път като се наложи за се кърти под всяка плочка има мини-локва.
За дренаж съм сигурен че няма ..
Просто не знам от къде да почна - ега до лятото го измисля( навеси ли ще бъдат, фирма ли ще търся за плочките и хидрото), защото последните 3 години тъпчеме на едно място...

Тема "Проблем с избиване на влага от терасата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: