• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
davido - специалист
Здравейте,
моля дайте съвет как да си направя такава масичка от ПДЧ,
тъй като нито мога да заварявам желязо, нито знам как да стане.
Прикачен файл:
EraCTable3QF10R.jpg
Помощна масичка за мека мебел.
EraCTable3QF10R.jpg (13.74 KиБ) Видяна 4568 пъти
Не си представям захващането на две плоскости ПДЧ,
а иначе си представям нещо подобно :
Прикачен файл:
server.jpg
server.jpg (37.86 KиБ) Видяна 4568 пъти
но не знам коя сглобка да ползвам:
Прикачен файл:
varianti.jpg
varianti.jpg (9.27 KиБ) Видяна 4568 пъти

Моля за съвети и помощ как да го направя.
VLADO66 - майстор
Мисли за друг материал,ПДЧ не е подходящ за тази геометрия и усилията макар и малки ще разбият връзките.Иначе ако ти е зор да го правиш от ПДЧ ползвай комбинация от дибли и минификс или шведска сглобка.
torbalan - Дървен философ
с тази форма и на разумна цена ще стане само от метал....
ПДЧ няма да издържи...
Sandman - специалист
Ако е от ПДЧ, освен фикс и дибли, можеш да сложиш някоя и друга планка да държи. Аз наскоро търсих, и във ВИЛАЗ в люлин имаха доста размери. Но пак зависи какъв размер искаш да ти е масичката.
Или, можеш да си купиш металните профили и да отидеш някъде да ти ги заварят. Едва ли ще ти вземат много пари :)
После пилиш, боядисваш и си ти.
SoWhat - специалист
С дибли и фиксове + лепило и ще стане. А за по-сигурно може да проектираш и някоя хоризонтална "спънка" за здравина. Или рафт, който допълнително ще укрепва конструкцията.
davido - специалист
Благодаря на всички за мненията Ви. Ща го правя с дибли , което значи , че трябва да ползвам първата схема, нали?

SoWhat - Би ли ми показал снимка на "спънка" , че не знам какво е това ? Или поне не с това име ?

Благодаря.
-Тони- - специалист
Каква е идеята на тази масичка. Предполагам, ще я хванеш за стената за да не пада, нали има крак само от едната страна...
ivanov6600 - специалист
Пише си. Помощна маса за мека мебел. Пример сядаш си на дивана и си придърпваш масичката с лаптопа. Или на леглото.
torbalan - Дървен философ
от дърво или ПДЧ без нещо такова:

Изображение

ще издържи до като се опиташ да сложиш нещо на него или да се подпреш...

davido, ако държиш да е от дърво - иди в кварталната железария и вземи 4 подобни Г-образни стойки (има по-елегантни)... сложи две долу и две горе... така ще има някакъв шанс да издържи, но само с дибли, фиксове и лепило ще го изпрошнеш още при първия опит да го ползваш...
davido - специалист
torbalan написа:
от дърво или ПДЧ без нещо такова:

Изображение

ще издържи до като се опиташ да сложиш нещо на него или да се подпреш...

davido, ако държиш да е от дърво - иди в кварталната железария и вземи 4 подобни Г-образни стойки (има по-елегантни)... сложи две долу и две горе... така ще има някакъв шанс да издържи, но само с дибли, фиксове и лепило ще го изпрошнеш още при първия опит да го ползваш...

Благодаря ти, страхотна идея
  • 1
  • 2

Тема "как да направя това ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: