• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 62
Всички въпроси за вилата.
VLADO66 - майстор
Аз си пека само зеленчук.........на кокъл.
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
Не се ли усещате хищници такива,че заради ваш'те барбекюта и пещи сериозно се застрашава популацията на четириногите блеещи.Да не говорим пък за мучащите и грухтящи такива.С такива темпове на строеж скоро и в червената книга ще ги впишем.
Ама аз тази пещ я правя да си пека хляб в нея, а на барбекюто........ пърленки :-D
VLADO66 - майстор
Бая хляб папкаш- сигурно с пълнеж :-D
stiv1961 - майстор
Ей такъв хляб :-D

Прикачен файл

колаж агнешко2.jpg
колаж агнешко2.jpg (51.9 KиБ) Видяна 4645 пъти
Transporterr - специалист
download/file.php?id=59353&mode=view

този свод на пеща 48см ми се вижда много висок и нищо няма да изпечеш. 35-40 см максимум
тези плочи се чупят като вафли изобщо не се хаби с тях. вземи си тухли 6.5см. и зидай на ребро ако искаш да икономисаш от страни зидарията
stiv1961 - майстор
Transporterr написа:
http://www.napravisam.bg/forum/download ... &mode=view

този свод на пеща 48см ми се вижда много висок и нищо няма да изпечеш. 35-40 см максимум
тези плочи се чупят като вафли изобщо не се хаби с тях. вземи си тухли 6.5см. и зидай на ребро ако искаш да икономисаш от страни зидарията
Ако сваля свода на пещта с една тухла трябва ли и свода на барбекюто да свалям с толкова? Тези плочи мисля да ги положа само там където ще е скарата/ да се получи като корито/. Иначе за дъното на пещта и купола съм приготвил огнеупорки от една бивша леярна- 24/12/6 см.
П.П.И още нещо- трябва ли да разделям тухлите на половинки при зидането на пещта или да карам с цели тухли и където е необходимо да режа парчета?
логично е, за какво ти е толкова високо огнище? ако сметнеш че дъното му е на 85-90 добави още 65 и още 20 за бетона отиваш над 170см
тухлите може да гу чупиш на две полвинки, ако са безплатни и в склада има слагай и цели :) и в клиновете наливай циментец или огнеупорен бетон :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gei_BW5oXOg[/youtube]
Последна промяна от Transporterr на пон май 21, 2012 4:40 pm, променено общо 1 път.
iva6ki - специалист
Големината на свода вече е тестван и се пече добре ,но плочите
наистина не са удачен избор според мен още повече зидането на
калъч .Като гледам досега как е направено и занапред ако действаш
така ще го ползват децата на вниците ти.
stiv1961 - майстор
Мдааа, логиката решава както казва моя приятел инспектор Стрезов. А тези т.нар. клинове не мога ли да ги запълвам с шамота, с който ще зидкам :)
може и с пепел от австралийски костенурки да ги запълваш. :)
най обичам някой като си е наумил и решил нещо как да направи, да започне да разпитва и да философства и да подлага на съмнение всичко което му кажат. :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: