• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner - майстор
На 13 м минималният наклон за безшевни улуци е 3-4 см, щото казанът е в средата на улука. Колкото отива към краищата, толкова се увеличава разликата, нормално. Може да се обира по малко отвсякъде - малко от конструкцията (случайно или не, наклон почти винаги има), малко с челната дъска, малко със самия улук. По 1-2 см на тези дължини не се забелязва. А стрехата се изравнява по най-ниската точка и така се обшива, че и без това рядко ребрата са еднакво дебели и си е неравно дори при хоризонтално положена челна дъска.
stenmark - специалист
Това пък как реши че казана трябва да е посредата :? Значи ската е 13/7 ,за мен без да съм специалист в тази област мисля че траябва да има по един в двата края.
bulhomes2 - майстор
Днес най-после се сетих да снимам казанчетата.
Прикачен файл:
IMG_0668.jpg
Прикачен файл:
IMG_0669.jpg
Прикачен файл:
IMG_0670.jpg
Прикачен файл:
IMG_0671.jpg
Прикачен файл:
IMG_0672.jpg
bulhomes2 - майстор
Прикачен файл:
IMG_0673.jpg
И едно имам оцеляло, защото е под стрехата на горното ниво :lol:
Прикачен файл:
IMG_0674.jpg
VLADO66 - майстор
Като гледам много стърчат над нивото на олука и снега ги е избутал ,не са хванати за обшивката/челната дъска/ в горния край.
schuldiner - майстор
stenmark написа:
Това пък как реши че казана трябва да е посредата :? Значи ската е 13/7 ,за мен без да съм специалист в тази област мисля че траябва да има по един в двата края.
Не съм решил, а съм ти написал, че това е минималното. И съм ти обяснил как като отиваш към края, разликата се увеличава (то щото е много трудно да се досетиш). Естествено, ако разделиш улука на три части, разминаването с челната дъска ще е още по-малко. Ама типичен случай - с два казана било скъпо, с един в средата грозно, ми дай тогава да надигнем 7-8 санта и водата да заобикаля през ъглите ако е четирискатен, накрая що хем криво стана, хем задържа вода...

bulhomes2, това нещо се е засилило откъм билото, не е от пряспа навяване. Слагай снегозадържане поне над казаните и толкоз. Много е просто, не му мисли.
bulhomes2 - майстор
Абе то е ясно, че ще се оправи, но както вече казах - май често се случва на тези улуци и затова питах.
schuldiner - майстор
Виж сега, то ако бяха по-читави казаните, снегът, ледът или квото там пак щеше да ги отнесе, ама барабар с улука. На тези моделът им е кофти - не се закопчават вътре в улука и оребрението им е слабо. Но както ти казах, ако бяха по-хубави, щеше да имаш повече щети, щото бая удар е било, със засилка... Улукът няма общо, освен ако нямаш предвид, че за тип "корниз" не се намират читави казани... което не е съвсем невярно.
bulhomes2 - майстор
Еми ето - сега разбирам, че имало различни модели. Мислех, че тертипа на безшевните е един. Тези ми ги доставиха от ВАС, а мислех, че това е една от водещите фирми в страната. А за отнасянето барабар с улука ще се повторя, че на съседната ни вила 4 пъти по-евтини поцинковани (и грозни) улуци без казанчета осма година нямат проблем. Да не говоря, че всяка пролет сваляме и качваме 2 слънчеви колектора и въжетата се трият и се опитват да смачкат улуците, но не става.
schuldiner - майстор
Нещо не се разбираме - ако казанът е яко хванат за улука, като го прасне буцата, ще замине, ама заедно с улука. Или поне ще го окриви. Тези са лабави и са е откачил веднага, затова улукът ти е цял.
Те всички разправят, че са водещи фирми, ама като ги питаш за различни детайли... Недай Боже да задълбаеш към дебелината и качеството на ламарината, много ще се засегнат. Ама няма голям избор, затова е безсмислено да коментирам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "безшевни улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: