• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
Сега се загледах в снимките на Вадим Владимиров от предната страница. Опасявам се, че циганина ми ги е направил точно така, тоест по правилния начин. Нещо не е доизмислено там и май ще се налага побългаряване. Автора на темата (рекламата) естествено няма да влезе повече в нея, че да каже мнението си.
VLADO66 - майстор
Я сe зaглeдaй по-добрe кaквa чaст от кaзaнчeто остaвa нaд олукa при Вaдим и при тeб и aджeбa кaкво прaви с винтовeртa човeчeцa зaд воронкaтa/кaзaнa/ :wink:
jekasus - майстор
Улука подгъвате ли в края, за да стане като водокап или така си върши работа?
Изображение
bulhomes2 - майстор
Все си мисля, че са ми хванати казанчетата за челната дъска. Иначе не виждам какво ги спира толкоз, че да се изкривят така, а да не паднат със снега. За водокап - нямам идея какво е правил, но в случая няма отношение за устойчивостта на казанчетата.

Дотук по-различното виждам само във височината на периферията над улука, но и тя не е повече от сантиметър. На четвъртата ми снимка се вижда и огънато казанче с много малка периферия.

Тъй като пиша изглежда, че съм върл противник на безшевните улуци, а не е така. Харесвам ги и затова дадох 2000 лв за тях срещу 500 лв за тези на старата вила. Споделям проблема за да разбера как да го оправя и да знаят следващите съфорумци за какво да внимават.
Вадим Владимиров - специалист
Само едно уточнение. Тези улуци от снимките на колегата са 6 инчови. А според мен този, който ти е монтирал улуците ти закачил казаните след монтажа на улуците.Ако ще си вземаш казани вземи с размера на Ф120, но воронката да е на Ф100.
Вадим Владимиров - специалист
jekasus написа:
Улука подгъвате ли в края, за да стане като водокап или така си върши работа?
Изображение
Сигурно това имаш впредвид
Прикачен файл:
SAM_0059.jpg
И, ако уважаемите модератори нямат нищо против, мога да покажа целия процес по сглобяването на тези улуци (капачки, ъгли, щуцове).
schuldiner - майстор
Вадим, покажи някой друг модел казанчета, ако имаш! При нас само тези облите са моделът и са известни още от преди безшевните улуци като "цигански казанчета". Едно време се слагаха само на висок етаж, където не се виждат. Ръчноизработените квадратни нещо не се харчат, че идват двойно като цена, а че са с много по-добро качество и вид не помага...
dpp - специалист
Аз пък викам да земе колегата да си ги преработи по български с по една ламарина и нитачката или рапидки отгоре и с нея да прибере казанчето да го държи отгоре натегнато към челната дъска...и май си в район с повече снеговалежи - малко керемиди със снегозадържачи няма да са излищни като гледам..
bulhomes2 - майстор
Със публикуването на снимките във форума ги пратих и на ВАС, за да попитам къде е грешката. Днес ми се обади човека и обясни, че според него казанчетата не са захванати за челната дъска. Обясни ми и че е правилно на мястото на казанчето да се реже улука изцяло, а не като моя мангал - само да пробие дъното. Това заради наклоните и като компенсатор на линейните разширения. В разрез с рекламната политика на форума е, но не мога да не ги похваля - казаха, че ще ми изпратят казанчетата за своя сметка.
stenmark - специалист
Вадиме покажи всичко ,не вярвам на някой да му пречиш.Даже бих казал че би било доста образователно ако някой иска да си слага сам/например аз/.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "безшевни улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: