• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
6osi6 - майстор
tgv написа:
Приятелю Томигън, НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!!
Колега tgv, пак не си изневерил на стила си да пускаш язвителни постове.

Ето какво получих, като преправих в инструмента TSR за хоризонтална турбина.
http://prikachi.com/images/742/4654742W.png
Ефективност при 10,00 мс. Generator 80,1 % Зареждане на батерията - 119,6 Watt

Тел 1,21 - 2,349 кг. Бобини - 9бр. Ширина на крака на бобината 9,68мм.
Диаметър на генератора 30 см.
Тани - модератор
Е , няма нищо - пак ще си почине , докато не се научи да пише само когато дава ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ!

ПП следващите наказания ще са по седмица , защото явно 24 часовите не вършат работа!
6osi6 - майстор
След още няколко промени - стесняване на краката на бобините и пространството зад тях на статора, широчината е 25,4 см. Не е невъзможно, но трябва бобините да са прецизно направени.
http://prikachi.com/images/947/4654947b.png
Taka като гледам свети в червено за делта свързването.Или по-точно дебелината на бобината.Значи,че трябва да е свързан непременно в звезда,или?Само че не пишат ли навсякъде че звезда е за ниски скорости,а по-долу са въведени 10м/с.Или те са само като отправна точка а не реалнопланираната употреба?
Друго което ми е трудно да схвана е коефицента за "Magnetische Flussdichte".Toзи който е правил таблицата е добавил отстрани коефицентите в сиво,ако ползваме една и съща версия (1,7),но по определенията започващи с “N“ ми се струва че той има предвид само неодиеви магнити.Oт друга страна,намерих в нета,че "Wertigkeit" на Y30 е 0,38.Само че таблицата не го приема като валиден резултат,а ти си въвел 1,25.Или бъркам двата щата,защото във Уикипедиа има обяснение на "Magnetische Flussdichte" но не и на "Wertigkeit".
Tommygun написа:
...Поздрави и благодаря,че противно на мнението за българските форуми (...питаш и ти обясняват,колко си тъп,.... :) ),ми давате конструктивни мнения.
И то въпреки очевидното ми незнание по темата.
Май избързах с това твърдение.Просто си помислих че всезнаещият по темата съфорумник tgv,на чиито постове се “възхитих“ докато четях темата отначало,ще пропусне да се заяде и с мен...Като му изтече бана само едно offtopic въпросче:Къде се връзва цитата “КАТО ЗНАЕШ СИ ТРАЕШ“ с това да пишеш във форум,който по дефиниция се използва за споделяне на знания идеи и мнения(полезни!!!)?
tgv - специалист
ТОМИГЪН написа:
Май избързах с това твърдение.Просто си помислих че всезнаещият по темата съфорумник tgv,на чиито постове се “възхитих“ докато четях темата отначало,ще пропусне да се заяде и с мен...Като му изтече бана само едно offtopic въпросче:Къде се връзва цитата “КАТО ЗНАЕШ СИ ТРАЕШ“ с това да пишеш във форум,който по дефиниция се използва за споделяне на знания идеи и мнения(полезни!!!)?
Колега Томигън, нямам претенции да съм всезнаещ, но знам че неодимовите магнити губят магнитните си свойства при температури над 80градуса, при вибрации и при наличието на влага.
Нека приемем че ротора с магнитите е балансиран по маса, но остава да се балансира и по реакцията на Ленц, т.е. да се изравнят параметрите на бобините, магнитите и разстоянията м/у тях. Няма начин при определена скорост на вятъра ротора да не изпадне в собствен механичен резонанс /вибрации/. Нещо като небалансирано предно колело от автомобил. Така че трябва да се търси решение при което и магнитите и бобините да са в статорната част, а в диска на ротора да се вградят котви, които да се явяват като комутатори на магнитни потоци. :)
Другия съществен проблем е излагането на генератора на външни атмосферни влияния - влага и високи температури. Херметизирането на генератора не комуникира с охлаждането му. Представи си че задуха Суховея с скорост 8-9 м/с при външна температура 30гр. До каква температура би се нагрял генератора, ако е с КПД 70-75%, и какво би станало с неодимите ? :?
А такива явления се случват няколко пъти в годината! :)
Като че ли никой не си е задавал тези въпроси, а те, изскате или не, са актуални. За сведение, при промишлените ветрогенератори тези проблеми са решени до някъде, а от там нататък сработват защитите.
Благодаря на Форума че прояви Солидарност, и никой не постваше докато бях в Бана :prayer: :wink:
Тани - модератор
Искрени благодарности за смисления и съдържателен коментар! Явно съм бил прав , че има какво да се научи от тебе , за да не ти дам бан завинаги! Ще се радвам да продължиш в същия дух!
edemy2001 - специалист
Вероятно много от участниците на форума са забелязали, че от известно време темата е замряла. Една от причините е, че темата започна да става място за изява на негативни и дразнещи мнения. Това лично за мен, а и за други колеги е твърде неприятно. Вместо да се използват ресурсите на форума за полезни неща, става поле за изява на явно комплексирани личности.
Основната причина обаче за този ми последен пост е въвеждането на правила, които в момента са стиквани най-отгоре на раздела "Направи сам". Тъй като въпросните теми са заключени и не мога да пиша там, ще се възползвам от регистрацията си и ще кажа мнението си тук.
Ако не е възможността да си направя макар и малка индиректна реклама тук, аз лично нямам абсолютно никакъв интерес да си споделям знанията в този форум. По тази причина възнамерявам окончателно да прекратя публикуването на каквато и да било информация по тази и други теми. Също така се надявам в следващщите няколко часа да не бъде изтрито това мнение, за да са наясно всички, които четат тази тема, с причините за личното ми решение. Освен това поради горепосочените мотиви,от първите няколко изречения на този пост, а и невъзможността да се раздели тази тема на различни подтеми, което коментирахме преди известно време, взех решение и създадох форум http://windsolarhydroenergy.eu/index.ph ... t&Itemid=0 на личната ми страница, който да отговаря по-добре на хората с интереси в екоенергията и задоволяване на личните енергийни нужди.
От тук нататък прекратявам публикуването на информация в темите и разделите на форума "Направи сам", а ще помисля и за молба към администраторите за изтриване на профила ми от тук!
Успех на ентусиастите! Евгени Демирев
Последна промяна от edemy2001 на чет май 24, 2012 4:42 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Тези правила не са променяни от регистрацията ти тук , така че надали са причината за напускането ти. Относно рекламата - някой да ти направи забележка , когато каза че ще правиш платен курс? Не е нали! Причината е , че ти отговаряш и тук съвсем безвъзмездно и е редно да се възползваш от ресурсите на сайта , за да си направиш дори директна реклама. От друга страна представяш продуктите си , които продаваш , а това си е индиректна реклама . Някой направил ли ти е забележка и за това - не е , нали! Ако има причина да не пишеш тук , то тя не е описаната от тебе. Ще сме ти благодарни , ако продължиш да споделяш опита си с нас , но ако си решил да спреш да пишеш тук , то това си е твое право и мога само да изкажа благодарностите си , за споделеното досега. Лично аз съм научил много от тебе, а в интерес на истината , това което най-добре съм разбрал в подробности е научено от някои от споровете в темата, така че и те са полезни! Желая ти успехи в бъдещите начинания , независимо от решението ти относно Направи сам!
6osi6 - майстор
Тани написа:
Ако има причина да не пишеш тук , то тя не е описаната от тебе.
Човека ти е го казал. Темата трябва да бъде разделена на подфоруми. Същото е предложил и колегата 3/4 - tgv.

А защо сте решили да сложите тази забрана най-горе, не знам. Но оставам с впечатлението, че този който го е направил, няма никаква представа, колко струва тестването и изграждането на каквато и да е турбина.

Затова, моля да бъдат изтрити и компютърните симулации които съм поставил тук от друг форум, защото те също са реализирани със средства от комерсиални проекти!
svetliopi44 - Чирак...
Лошо, колегета ни просветляваше доста.
Аз също му благодаря и желая успехи.
Тани, отдавна свесните хора спряха да помагат, аз също само чета и рядко пускам мнения.
Няма да коментирам вашата позиция, взетите мерки са си взети мерки.
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: