• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Да,може и да стане с тирама.Само предпазен фунгицид е,но пък някъде четох,че дърветата сами ограничавали заразата.Някакъв защитен механизъм било.
Ами пробвай най-много да помогне, ако не изчакай може и сами да се прочистят.
iivanov - майстор
Сарказмът е неуместен.Мнозина,вкл и аз,се опитват да разберат градините си.Специфични местни условия,приложими препарати,грижи...Поне смятам за това е темата.А готови схеми има навсякъде в е-пространството.Ако за това става въпрос мястото ми не е тук.
Ако си се засегнал за"супената лъжица",извинявай.Просто споделих,как реших проблема с прецизното дозиране.Вече не разделям дозите,като наркоман и не се замислям,за каква уста трябва да е лъжицата.
Последна промяна от iivanov на вт май 22, 2012 9:29 pm, променено общо 1 път.
Mega - специалист
Хей не се карайте. Има хора като мен, които започват от нищото. Грам не разбирам от химикалите. Може да питам по няколко пъти за едно нещо, но ми трябва време да си подредя мозайката в главата. А така сте полезни на много хора.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Сарказмът е неуместен.Мнозина,вкл и аз,се опитват да разберат градините си.Специфични местни условия,приложими препарати,грижи...Поне смятам за това е темата.А готови схеми има навсякъде в е-пространството.Ако за това става въпрос мястото ми не е тук.
Извинявай, аз ли те засегнах с нещо :shock: в предният си пост и ако е така извинявай, но не виждам нищо сарказтично в това което ти написах.
svetoslavoff - специалист
Абе добре вървеше моабета и току нещо...
Да ви питам зарзалата по-устойчива ли е от кайсията към апоплексия? Един приятел есента ми даде няколко семеначета от зарзала, добре вървят и се питам дали да не дублирам с тях кайсиите. Мине не мине някоя година и дръвче кайсия в силата си заминава.
Stefan_62 - майстор
svetoslavoff написа:
Да ви питам зарзалата по-устойчива ли е от кайсията към апоплексия? Един приятел есента ми даде няколко семеначета от зарзала, добре вървят и се питам дали да не дублирам с тях кайсиите. Мине не мине някоя година и дръвче кайсия в силата си заминава.
До колкото знам да, но плодовете и са по-дребни и може би затова не се отглежда масово, а основно се среща по полето. Единственото хубаво и е, че плодовете и са по ароматни от тези на кайсията, но е и по устоичива на заболявания. Сегашните сортове кайсии не са като едно времешните. Имам лозе в Русе което купих преди 26г., там има една кайсия която беше доста голяма и стара, все още си е същата и си ражда всяка година, въпреки че не полагам никакви грижи за нея.
iivanov - майстор
Може и да греша.Съжалявам за ситуацията.
А сега за съчмянката.
Съчмянковия синдром се предизвиквал от много патогени,както бактериини,така и гъбични.Понякога дори няма такива.Самия синдром представлява защитна реакция на нападнатото дърво.С нея се задържа патогена в района на поражение.Следователно трябва само да предпазваме от ново заразяване.Контактните фунгициди са за тази цел.Същите трябва да контролират и бактериалните патогени.
svetoslavoff - специалист
Стефане, и аз купих мястото с една такава, нямаше лоша година за нея и не беше виждала пръскане, замина си от старост, имаше 60см в диаметър дънер.
Иванов, влизай често да помагаш, адмирации за споделеното!
iivanov - майстор
Stefan_62 написа:
svetoslavoff написа:
До колкото знам да, но плодовете и са по-дребни и може би затова не се отглежда масово, а основно се среща по полето. Единственото хубаво и е, че плодовете и са по ароматни от тези на кайсията, но е и по устоичива на заболявания. Сегашните сортове кайсии не са като едно времешните. Имам лозе в Русе което купих преди 26г., там има една кайсия която беше доста голяма и стара, все още си е същата и си ражда всяка година, въпреки че не полагам никакви грижи за нея.
Май всичко диво е по-добро от"подобреното".Имам 3 джанки куча марка,дето ни поливане са виждали,ни препарат мирисали.Ако не ги удари сланата,гле'й как раждат.А пък к'ва ракия става...
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Май всичко диво е по-добро от"подобреното".Имам 3 джанки куча марка,дето ни поливане са виждали,ни препарат мирисали.Ако не ги удари сланата,гле'й как раждат.А пък к'ва ракия става...
За джанките няма лоша година, на село имам една наследство от дядото на жената, вече 27г. си е все същата от както я помня /а тя е много по от рано/ и всяка година е отрупана / без да я пръскам, без поливане, просто си расте на самотек/, само я поорязвам от време на време, че много избуява и както казваш става чудесна ракия от нея :partyman: . Друго може да не стане, но тя си дава.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: