От мобилни телефони до цифрови камери
NeoBoss - специалист
sstefanov написа:
Така като е отворен датчика ще свети само зеления диод.
Датчика като се затвори ще свърже червения диод паралелно на зеления и ще светне само червения. На зеления няма да му стига напрежението.

Резисторът не е с критична стойност. Всичко между 150-300 ома ще работи.
но както се съмнявах , зеления продължава да свети. Явно много малко му трябва на гадината , дори и със 200ом резистор м/у предния резистор и диоТчето пак светка само си променя яркоста.
Мислех че ще има някаква врътка със транзистори и други за да се получи тоя ефект, но явно ще трябва да купувам утре реле.
hidrazin - майстор
Пък и не случайно съм казал без реле с реле ми е ясно, знам мога да си сложа и микрокотролер и да ми примигват както си щъ. Даже и да ми брои колко пъти се е включвал датчикът.
Врътки няма.Врътките са на крановете в банята.Има решения с компаратоти, с тригери и така нататък.Ама какво ти ги обяснявам тия неща като ги знаеш.
Нали можеш и с микроконтролер да го направиш?
По-горе съм ти дал табличка.Замени зеления със син или бял.Може да извадиш някакъв от някоя светеща запалка.
Ако пак продължава да свети макар и слабо сложи му последователно някакъв резистор и тогава го свържи през МУК-а
успоредно за червения.Резистора подбери така, че да гасне устойчиво.Пробвай със същата стойност като другия резистор или по-малка.
По същия начин може да направиш и с зеления диод.
:partyman:
NeoBoss - специалист
Да знам ги тия неща , но исках да науча и нещо друго. Примерно както са направени китейските соларни лампи. Неискам бели или сини искам червен и зелен. Ако няма някаква удачна схемичка без реле, ще си го направя със реле утре ато мина през магазина. Бъдете здрави!
С тия резистори за да гасне устойчиво са за сметка да свети задоволително. Капиш.
hidrazin - майстор
С тази схема какъвто цвят искаш:
Изображение
sstefanov - майстор
Свържи един-два обикновени диода последователно на зеления (между катода и маса). Или 2 зелени последователно. Или пък вместо зелен - бял или син.
NeoBoss - специалист
мерси за отговорите в крайна сметка , изпреварих бурята и си взех едно реленце :supz:
8180 - майстор
"Мерси" е много, по едно 50лв. би свършило работа или пък извинение към отзовалите се.
hidrazin - майстор
:hurra: както се вика за "мерси не работим". :lol:
NeoBoss - специалист
айде по една биричка за всички :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :lol:
hidrazin - майстор
О.К. С ЕКОНТ за твоя сметка. :lol:

Тема "схема за идникация от датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: