Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
професионал - специалист
VLADO66 написа:
поплавъка се намира в едно гранично състояние с преливника.Необходимо е да се свали с 1см..Обикновенно става като свалиш капака на казанчето, над поплавъка стърчи една оребрена пластмасичка-тя се върти и поплавъка се движи нагоре-надолу.
Това е решението!
Rumen Iankov - специалист
Ако е спирана водата може да има малка песъчинка и да не позволява да се затвори поплавъка.
Joruel - напреднал
Хах, докато се наканя да снимам, взеха, че спряха водата за цял ден заради спукана тръба в съседния вход. Като я пуснаха пак, проблемът изчезна... :supz: Не знам дали има общо, но важното е, че сега всичко е наред! Дано се задържи така де :)
колеги, аз имам подобен проблем, ама неточно. При мен поплавака си затваря, само че пак си тече вода от казанчето към клекалото. За една нощ и в казанчето няма вода, само до където си остава винаги. Дайте съвет
Chefo77 - майстор
Вероятно имаш някаква песъчинка или камъче върху уплътнението и не може да затвори добре.
Georgi_G - специалист
Chefo77 написа:
Аз пак ти предлагам да намалиш малко налягането към казанчето. Миналата седмица така "излекувах" на нашите моноблока - правеше абсолютно същото.
А как се намалява налягането към казанчето?
Мисля си, че вероятно чрез завиване на кранчето, но дали се намаля налягането в системата, или само дебита и след като се напълни нялагането в системата се изравнява.
Въпросът ми е сериозен.
chapara - майстор
Georgi_G написа:
Мисля си, че вероятно чрез завиване на кранчето, но дали се намаля налягането в системата, или само дебита и след като се напълни нялагането в системата се изравнява.
Въпросът ми е сериозен.
Абсолютно вярно разсъждение, даже се увеличава (принципа на стиснатия маркуч, когато си миеш колата).По този начин се намалява само шума при пълнене на казанчето. Лечението е само с точен реглаж на поплавъка :-D :wink:
Joruel - напреднал
Момчета, проблемът се завърна със страшна сила. Прилагам снимка на моноблока отвътре, някой може ли да ми каже кое точно да регулирам и как? Благодаря на отзовалите се!

Прикачен файл

aaaa.JPG
VLADO66 - майстор
Покажи го с ракурс откъм входа на водата.
Joruel - напреднал
Ето

Прикачен файл

DSC07135.JPG

Тема "Проблем с моноблок - водата тече по 5 минути" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: