• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi72 - напреднал
niki_nadj написа:
миналата седмица купих на 280лв. от ММ-ГРЮН Бели Осъм. Дъб и бук - прекрасни.Миналия сезон
ги ползвах - без забележки.
Дай, моля те телефон за връзка с ММ ГРЮН!
turistak - специалист
bobi72 написа:
niki_nadj написа:
миналата седмица купих на 280лв. от ММ-ГРЮН Бели Осъм. Дъб и бук - прекрасни.Миналия сезон
ги ползвах - без забележки.
Дай, моля те телефон за връзка с ММ ГРЮН!
Актуална цена 336 лв/тон.
turistak - специалист
... и като гледам какво е написано по-долу, всички ползващи пелетни горелки / котли сме се прее...и :axe:
http://green-light.bg/otoplenie-s-peleti/

Цената на нафтата ако е 2.8лв/л х 120л => 336лв и това би трябвало да е еквивалент на един тон пелети. Като се има в предвид, че призводител на пелети няма изгода да дава малък разход на нафта..........

Пелети на тази цена 336 лв, май вече няма.
А за домашни потребители ма имаше начин да отървеш акциз на нафтата.
Няма влачене.
Няма хамалогия.

Идва цистерната и налива, после се заниамваш с по-съществени неща през отоплителният сезон.
Надявам се някой да ме обори, щото да продам 2-и котел за 2 години, много ще ми дойде.
LazarGanev - "Велик майстор"
turistak, има грешка - погледни таблицата в дъното - там резултатите са други и са по-близо до истината.
turistak - специалист
LazarGanev написа:
turistak, има грешка - погледни таблицата в дъното - там резултатите са други и са по-близо до истината.
Благодаря, очаквах да се включиш!
Всепак имаш ли нещо реално като статистика?
LazarGanev - "Велик майстор"
turistak написа:
LazarGanev написа:
Благодаря, очаквах да се включиш!
Така ли ме предизвикваш да се включа? :-D
Таблицата е долу-горе вярна, само не знам къде ги има тези въглища по 200лв/т :wink: . Тук във Варна са над 300лв и пак са калпави, така че това е класацията по цена на горивото - дърва-въглища-пелети-газ(метан)-ток-нафта
sensi - специалист
Брее, поскъпнали пелетите на тази фирма ММ ГРЮН. Като си сметнеш и транспорта от Троян до София се качва поне още 20 лв на тон. Вчера писах мейл на една румънска фирма за пелети, цената от там е 150 евро на тон. Ама много скъп транспорта до България. Като се рахвърли по тонаж, пак ще излезне над 350 лв за тон.
digitalpr - специалист
Някой купува ли вече пелети?
Някой има ли мнение за тези, като качество. - 280 лв. - „ПЕЛЕТИ” за новия сезон 2012г.
„ПЕЛЕТИ„ за новия сезон в СОФИЯ и СОФИЙСКА ОБЛАСТ от- 01.04. 2012година, предлагаме ви атрактивна цена за масовото производство - /чувал 15 кг. на цена 5 лв./ Както и възможност за индивидуални поръчки /вид дървесина, опаковка и разфасовка/!
Новото ни производство е в Костинброд, с опция за доставка на нужните ви количества в удобно за ВАС време и място, може да се организира и тов/разтоварване.
За контакти: 0887 53 23 43 // 0877 53 16 06 // 0899 83 57 30 // bosch.kow@gmail.com
syncho - майстор
Така... да кажа за всички. Най-добре като решите да си купувате пелети отивате и взимате едно чувалче, прибирате се където ще ги горите (котел, камина т.н.) и ги палите и изгаряте да видите как ще ви горят. Ако горят добре връщате се още същия ден и си взимате 3-4-5-...-100тона (колкото ви трябват за зимата). Само по този начин можете да си гарантирате пелети с еднакво качество за целия сезон. Всяка една партида на всеки един производител е различна от предната и няма нито един производител, който да може да ме убеди, че сега и след седмица пелетите ще са му еднакви. Така, че няма никакъв смисъл да се съветвате на кой били хубави, на кой - лоши. Има партиди и партиди. Знам за хора давали по 460-500лв за пелети и после са ревали от тях...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: