• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tgv - специалист
Администраторите трябва да се гордеят че НаправиСам се явява инкубатор на форумчета. Но обикновенно така става когато в него постват стойностни и креативни хора. Администраторите обаче ще трябва да преглътнат факта, че винаги ще се намират хора, които ще се опитват да оглавяват ентусиазма на масите за комерсиални цели. Така или иначе темата се беше поизчерпала до 21 страница. Радвам се че някои мои идеи са намерили място в форумчето на Едеми, колкото и дразнещо да му е! :x
Пожелавам на Едеми НА ДОБЪР ЧАС в привличането на безкористни, знаещи и креативни потребители. :wink:
edemy2001 - специалист
Добре, де! Получих няколко лични съобщения с покана да размисля. Включително и две съобщения от Тани, за което му благодаря! Така, че въпреки колегата "7/8 tgv" :wink: , ще продължа да отговарям на въпроси и тук, освен на собствения ми форум http://windsolarhydroenergy.eu/index.ph ... t&Itemid=0.

Имаше въпрос от колега как стои работата с монтажа на такова съоръжение в двора. Днес попаднах на линк, който дава известна яснота по въпроса http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=26&t=43781.
Тани - модератор
Радвам се, размисли. Съобщенията в началото на раздела, които провокираха реакцията ти се намират и в началото на всеки раздел, защото иначе дори аз се чудех в кой раздел са правилата, а предполагам повечето потребители не бяха ги виждали въобще. Така всеки може да ги прочете без да ги търси. Не виждам нищо лошо всеки форум да си има правила и дори бих казал , че е задължително! Искрено се надявам форума ти в най-скоро време да се разрастне и да има нужда от по-строги правила! Радвам се че си направил сайт и форум за вертогенераторите. Форума е добре структуриран и засяга детайлно всеки аспект от изработването на ветрогенераторите , а и не само! Поздравявам те. Все пак писането и в нашия форум ще ти помогне все повече потребители да открият и твоя форум. Направи сам е доста четен форум и е добра реклама за всеки който дава ценни съвети на останалите. Всеки може да си изгради много бързо представа за даден потребител от мненията му и да си направи сметка дали така си представя бъдещия си партньор в дадена сделка. Както се казва по дрехите посрещат , а по акъла изпращат. Тук няма как да видим дрехите на някого , така че го преценяваме по акъла. Ти си от хората , които са доказали , че са вещи в сферата си и за разлика от колегата ти изобретател и революционер в сферата на ветроенергетиката. Твоя имидж не се гради на безпочвените лични твърдения , а от съветите ти доказани във времето. Въпреки , че още в началото ми се стори , че всичко е въздух под налягане все пак беше редно да му дадем шанс да докаже твърденията си. Шанс , който той не оцени и не оправда!
Още веднъж ти благодаря , че размисли и се радвам , че разрешихме недоразумението , което се е получило с публикуването на правилата в началото на раздела.

Относно разделянето на тази тема - струва ми се почти невъзможно! Дори отделянето на откровения спам на "Младото" ми отне доста време и размисли кое да оставя и кое не , защото в някои от мненията имаше части които са за неговата тема , а останалата част от мнението можеше да остане тук.Освен това когато се чете темата мненията трябва да останат логично свързани с предходните , а понякога дори с изтриването на спам, част от мненията остават да висят във въздуха , има отговори , а няма зададени въпроси! Единственото разумно решение , което ми идва наум е да се започнат нови теми и когато някой се интересува от нещо да му даваме линкове и/или цитати от тази тема и/или от твоя форум , ако нямаш нищо против. Там от бързия преглед ми се стори , че си систематизирал повечето информация , която си дал в тази тема и всичко изглежда наистина по-подредени , а информацията се открива по-лесно.
tgv - специалист
Едеми на кой ни остави.
Така и не разбрах технологията КВТ на Младото, нито твоята ДИРЕКТ-ДРАИВ технология. А както видях в Форумчето ти, никои не можа да я повтори в пълния и обем.
Последна промяна от tgv на пет май 25, 2012 3:07 am, променено общо 4 пъти.
tgv - специалист
ПОСТОВЕТЕ ИЗЧЕЗВАТ ПРИ ИЗПРАЩАНЕ.
Когато ветрогенератора е 50ватов с рекламна цел може и така, но когато е по голям задлжително трябва да има аварйина спирачна система, термозащита, вибрационна шок защита, МЪЛНИЕЗАЩИТА, контролер и др.

КОГАТО НЕ ЗНАЕШ 8/7 - ПИТАШ?
КОГАТО ЗНАЕШ 7/8 - СИ ТРАЕШ!
edemy2001 - специалист
tgv написа:
...Когато ветрогенератора е 50ватов с рекламна цел може и така, но когато е по голям задлжително трябва да има аварйина спирачна система, термозащита, вибрационна шок защита, МЪЛНИЕЗАЩИТА, контролер и др. ...
Никога не съм твърдял, че няма контролер и защити. Казах, че на този малкия се опитах да се правя на по-хитър отколкото съм! И вятъра си ми го върна! :wink:
tgv - специалист
Едеми, наи лесната термозащита на генератора е ако вградиш термостат от фурна на готварска печка. Примерно при 65-70гр. да окъсява намотките на Генератора. Но при определена скорост на Вятъра, ще ти трябва и аварйина спирачка, защото намотките ще ти се явяват товарни. Нещо като Магнитен Отоплител :wink:
За Защитата от Мълнии, може би по-нататък :)
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Едеми, наи лесната термозащита на генератора е ако вградиш термостат от фурна на готварска печка. Примерно при 65-70гр. да окъсява намотките на Генератора. Но при определена скорост на Вятъра, ще ти трябва и аварйина спирачка, защото намотките ще ти се явяват товарни. Нещо като Магнитен Отоплител :wink:
За Защитата от Мълнии, може би по-нататък :)
Вгражда се термозащита, която е аварийна. Сработва на 115 градуса. Аварийна спирачка на малките генератори, които са с отклоняваща се опашка, не е необходима. Като се отклони опашката и оборотите на генератора падат... За мълниезащитата ще е интересно да чуя мнението ти. Има няколко решения на въпроса, но винаги може да излезне и нещо по-интересно.
tgv - специалист
Въпросът за защита от Мълнии е много важен, даже бих казал ЖИЗНЕНО ВАЖЕН. Нека всеки който си е изправил Ветрогенератор на метална мачта върху покрива на сградата, да знае че си е направил Перфектния Мълниоотвод. Друг е въпроса, къде ще бъде отведена Мълнията. Чел съм някъде, че България е на едно от предните места в Европа, по честота на Мълнии. Така че въпроса не е за подценяване и пренебрегването Му е като игра на Руска ролетка.
Лошата Новина за Съфорумниците е че защитата от Мълнии е доста скъпо съоръжение, и при малките Ветрогенератори не се рентира. Защитата от Мълнии и при големите и при малките Ветрогенератори е една и съща. Т.Е. размера няма значение. Предимството на големите ВГ е че са извън населените места, и са с висок клас на защитеност.
Не искам да давам съвети. В Нета има достатъчно Инфо по въпроса, и нека Всеки прецени сам за себе си, какви мерки да предприеме.
Може би Колегите от Електро-раздела ще вземат отношение?

http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Въпросът за защита от Мълнии е много важен, даже бих казал ЖИЗНЕНО ВАЖЕН. Нека всеки който си е изправил Ветрогенератор на метална мачта върху покрива на сградата, да знае че си е направил Перфектния Мълниоотвод. Друг е въпроса, къде ще бъде отведена Мълнията. Чел съм някъде, че България е на едно от предните места в Европа, по честота на Мълнии. Така че въпроса не е за подценяване и пренебрегването Му е като игра на Руска ролетка.
Лошата Новина за Съфорумниците е че защитата от Мълнии е доста скъпо съоръжение, и при малките Ветрогенератори не се рентира. Защитата от Мълнии и при големите и при малките Ветрогенератори е една и съща. Т.Е. размера няма значение. Предимството на големите ВГ е че са извън населените места, и са с висок клас на защитеност.
Не искам да давам съвети. В Нета има достатъчно Инфо по въпроса, и нека Всеки прецени сам за себе си, какви мерки да предприеме.
Може би Колегите от Електро-раздела ще вземат отношение?

http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf
Много си прав по въпроса! Номера е как да се осъществи...
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: