• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 62
Всички въпроси за вилата.
Стефко - специалист
stiv1961 написа:
:-D Докато умувах от къде да я започвам реших да дестилирам малко самогон :-D И резултата- 45 л. 60- градусова джибровица.

Не се ли притесняваш от данъчните?
VLADO66 - майстор
Това е джибровица- в закона я няма :-D
Стефко - специалист
Така е. Самогона също. Но казана е показан публично. Дано да не съм прав.
stiv1961 - майстор
Ми той казана не е мой :-D Да дойдат и да проверят. Сефко, ако влезнеш в ракията.ком доста чудеса ще видиш относно казани, дестилатори и т.н.
piron45 - майстор
stiv1961 да не се наложи да сваляш куфража от барбекюто за да изпечеш ракията? :lol:
stiv1961 - майстор
Нее, свалих само челните дъски да не ми пречат при зидането :) Иначе материал за горене колкото щеш- стари дъски, стари валки, дървени дограми и още каквото се сетиш :lol:
piron45 - майстор
Само не спомена какъв материал имаше в джибрите, да разберем какъв е вкуса на ракийката. Няма по хубаво нещо от домашната ракийка. Тамън докато завършиш барбекюто малко ще отлежи :)
stiv1961 - майстор
200 кг мерло/ изцедено за първо вино/ + 35 кг захар+ вода, стои от миналата година в гаража пък и старата ракийка отива на привършване та реших докато стане сливовия мат,риал да има с какво да се конкаме :-D
piron45 - майстор
Супер, толкова образно, че чак ми се припи :lol: макар че ракия ползвам само в чая за загрявка като ходя по планините.
Последна промяна от piron45 на вт май 29, 2012 7:14 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
stiv1961 написа:
... + 35 кг захар+ ...
Стив, тук веднъж съм правил ракия преди около 20 години. На 750 кг сливи се бях засилил да туря 20 кг захар, но бабата, на която ползвах кацата се разпъна, че ще поразя ракията с тая захар и не даде да я слагам....
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 62

Тема "Кулинарен център „Наздраве”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: