Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, не съм спец по ВИк, та решпих да си сложа нова смесителна батерия към стари изводи от стара батерия, която е на поне 20-25 години.Опитах се, и открих, че всъщност изводите са поне с 1 см по-раздалечени от тръбите на батерията.Към душ батерията, на Видима, има сложени два ексцентрика (май така се слагат),но не ми е ясно как точно трябва да се завинтят.Трябва ли да махна плочките и така да махна изводите от тръбите или да се опитам да завинтя ексцентриците към старите изводи, но пък така ще стърчат много от стената.Опитах се да е към старите изходни тръби от стената, но те нямат резба.Извинете за тъпия сигурно въпрос.
VLADO66 - майстор
Предполагам че старите адаптори се показват/покрити са от плочките.Вземи декоративните чашки,наложи ги на плочките и очертай окръжности-това ще ти помогне да не излизаш извън очертаното при изчукването на плочките.Плочките се чукат съвсем внимателно от отвора навън с остро секаче/може и отверка/,разкрий старите адаптори така че да могат да се въртят.
tysonlkr - специалист
Според мен не си махнал старите "ексцентрици" и затова не можеш да сложиш новите. Ще трябва да ги отвъртиш старите адаптори/ексцентрици (и аз нз как точно се наричат) и на тяхно място да сложиш/завъртиш новите.
Преди да къртиш опитай това, ако не стане тогава кърти както те посъветва VLADO66
Сравни разтоянеито м/у холендровита гаики на новата и старата батерия.
Благодаря ви хора за бързите отговори.Така, какво се случи.Махнах стария смесител, и започнах да въртя старите ексцентрици наляво към развиване, но стигат само до едно положение и не помръдват повече.Как са захванати към тръбите не ми е ясно.Въпросът сега е дали ще се счупят ако ги натегна още.сигурно не са сваляни от 25 години.има доста ръжда, въртят се, но трудно.
Тани - модератор
Я дай една снимка , за да не си приказваме празни приказки и/или да ти дадем грешен съвет!
VLADO66 - майстор
Не ги сваляй тогава-нагласи ги така че да паснат на новата батерия/и гледай да е хоризонтална/.
Тани - модератор
Той развил ли ги е вече , теча е почти гарантиран!
Благодаря за идеята Vlado66. Всъщност само трябваше да ги развъртя холендриците ( ексцентриците или там както се казват.) Получи се сложих новия смесител. Сега отивам да пусна водата. Ще постна снимки. Лек ден приятели.
koleva83 - специалист
sandocanman1 написа:
Благодаря за идеята Vlado66. Всъщност само трябваше да ги развъртя холендриците ( ексцентриците или там както се казват.) Получи се сложих новия смесител. Сега отивам да пусна водата. Ще постна снимки. Лек ден приятели.

Дано не си забравил да сложиш новите гарнитури на новата батерия.
:mrgreen:

Тема "Как да поставя нова душ-вана батерия към стари изводи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: