Нека намерим най-тънките цени.
5kof - специалист
Здравейте, форумци! У нас сме с фурна за вграждане Сименс. Не си знае годините. Купихме я втора употреба преди 3- 4 години, за да се отървем от един фалшив Аристон. До скоро всичко беше ОК. Но се спука дръжката, с която се отваря - някакъв бакелит или нещо от сорта. Свалих я и използвах двукомпонентно лепило. Всичко беше 6 до снощи. На третата употреба на фурната дръжката се спука на мястото на залепване. Стигам до извода, че не работя с подходящото лепило. Та питането ми е точно за това. Какво лепилце да използвам белким закрепя тази фурна за още някоя и друга годинка. Алтернативният вариант е да тръгна да търся нещо ново и да я изхвърлям тая антика. Но точно сега съм без работа и ща ми бъде нанагорно. Предварително благодаря за всяко мнение и помощ. Още повече, днес съм дежурен по кухня и топката е в моята половина.
LazarGanev - "Велик майстор"
Що не приспособиш нова дръжка?
5kof - специалист
Не съм далеч от тази мисъл, но все още не мога да настроя въображението си в тази насока , т.е. не знам с какъв материал да пробам.
Защо не иноксов или алуминиев профил? Нали ще се нагрява много?
tysonlkr - специалист
Алуминиевата дръжка ще ти пече много, повече отколкото да хванеш самата вратичка. Алуминия е добър проводник на топлина.
Опитай да приспособиш дръжка от друга печка :wink:
tysonlkr написа:
Алуминиевата дръжка ще ти пече много, повече отколкото да хванеш самата вратичка. Алуминия е добър проводник на топлина.
Това е интересно - в джоба имаш 10лв на стотинки, бъркаш и вадиш с шепата, половината падат на земята, а в шепата ти остават 20лв :)
mitko64 - майстор
Счупи ли ми се нещо пласмасово или бакелитово, хич се не опитвам да лепя. Пробивам глух отвор и завивам необходимия винт или болт. Ако се налага дълга шпилка с гайки в краищата.
друмчо - специалист
5kof написа:
Не съм далеч от тази мисъл, но все още не мога да настроя въображението си в тази насока , т.е. не знам с какъв материал да пробам.
Подходящо е дръжка от текстолит.
Trudno - помощник
Ще споделя личен опит, ремонтирах пластмасовата част от колелото на детската количка точно с този продукт:
Двукомпонентно епоксидно лепило - Moment
Трябваше да образувам един ръб, който се беше износил, и това лепило свърши чудесна работа, защото не само че залепва, но и образува много твърда маса, която в последствие може да се обработва. Незнам ти дали си използвал същото двукомпонентно лепило, но при мен то ми реши проблема.

А това е стандартно лепило за твърда пластмаса, но за него нищо не мога да кажа.

Тема "Какво лепило да използвам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: