Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pipilica - майстор
Къде мога да видя как е вързан WAN порта през трафа към чипа щото не можах да намеря никаква схема. Имам подозрения че е изгорял трафа на WAN порта щото рутера си работи само няма никаква реакция при включване на кабел в WAN порта.
montoya - майстор
Едва ли ще се намери принципната схема на точно твоя модел рутер, пък и не си написал какъв е! Иначе, минава сигнала през безброй малки джаджи някакви, подобни на резистори, с две думи 1 на милион се прави, аз дори и не съм чул за ремонтиран ван порт на рутер. Не съм сигурен и дали си заслужава при цени от 4-50 кинта за нов рутер да се мъчи човек с изгоряла техника. Този може с кабел да го закачиш към новия и да го ползваш като суич.
MamaMy - майстор
Или да прехвърлиш сигнала с кабелчета към един от лан портовете и той да си стане ван :-D
Fender_str - специалист
В такъв случай рутера ще заработи като суич, ако не е проблем може да остане и така де!
BAlexandrov - специалист
С алтенативен фърмуеър dd-wrt например може всеки порт да се обяви за "wan"
MamaMy - майстор
Fender_str написа:
В такъв случай рутера ще заработи като суич, ако не е проблем може да остане и така де!
Грешиш, използваш здравия лан порт и след чипа прехвърляш към вана :wink: . Обикновенно гори не входа на процесора, а елементите след това и самото трафче. На старите рутери трафчетата бяха отделни за всяко RJ и се разменяха лесно, но на новите е едно монолитно блокче и размяната става само на сигналите. На старите ползвахме и части от някои лан карти. Бяха идентични,
pipilica - майстор
Значи рутера е Linksys WRT54GS и входа пострада от една светкавица. Намерих даташит на трафа на входа и го мерих, здрав е явно чипа е получил малко зор. Освен ако вътре е станало късо в трафа и за това да не работи.
Каква версия на DD-WRT да намеря дето конфигурира LAN като WAN.
4-те LAN са с два двойни трафа а WAN е със самостоятелен траф всичко след трафовете отива в един чип и малко ме съмнява само единя порт да е дал фира а не целия чип.
BAlexandrov - специалист
Всяка версия става мисля. 24sp2 със сигурност има. Setup - Networking - Wan port assginment - на кой vlan да отговаря и отделно конфигурация кой vlan кои портове да включва.
Нещо не им работи сайта в момента, но ето тук например гледам конфигурация как да ползва два доставчика едновременно
http://www.iam-clan.com/feedback/how-to ... ng-router/

Тема "Въпрос за рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: