• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
EDI - майстор
Където е фугата използвай дървени лайсни, не фугирай гипс.А ко не искаш лайстни, направи си смес от лепило за дърво и дървени стружки и с него запълвай.А ПДЧ-то му удари един лак отзад.
comunikator - специалист
С бороконтакта няма ли да стане,аз пробвах на едно парче пдч стана доста добре!
Много лак ще ми отиде за 6 листа 2070/2300,а бороконтакт имам още 4литра.
VLADO66 - майстор
С бороконтакта вкарваш вода д ПДЧ-то и я запечатваш.Лазурни лакове колкото щеш и на тънки цени,по-добре е отколкото ПДЧ-то ти да стане на дюшеци.
comunikator - специалист
Евтни евини колко да са евтини 7лв кутия за 20кв пдч 4-5 кутии май заминават :shock:
mitko64 - майстор
За фугиране ползвай кид за дърво или автомобилен кид( само да не е влакнест). Масло и нафта се използват повече за защита ит дървояди, а те не обичт пдчета, лепилото не им е вкусно. Просто намажи нещо да запечаташ против влага, някоя кутия останал стар лак.
comunikator - специалист
А с боя може ли да се запечати пдч от към стената - намерих няколко кутии стара боя в гаража?
:?
mitko64 - майстор
Предполагам, че ще стане. Направи проба с някое парче- дали лови боята. Като изсъхне може да го тестваш и за водонеропускливост в някоя кофа- дали ще набухне парчето.
comunikator - специалист
Днес в гаража намерих още три кутии боя - авто емайл лак. Събота и неделя ще мацам яко пък ще видим,а за каквото не стигне ще взема лак :lol:
comunikator - специалист
Да се върнем пак на покрива:
Нещо размислям за битумните керемиди!! :?
Някой може ли да ми каже за 1м2 (2мм воалит без посипка и 3мм рулонна битумна хидроизолация ) горе долу каква цена ще ми се върже защото ми писна да ровя в нета.
Воалита 2мм е накъде около 3-4лв грубо на м2,а колко е цената на м2 на рулонната битумна хидроизолация???
Тя пак ли се кове с пирони или трябва и с горелката да се нагрява???
EDI - майстор
4 кг изофлекс с посипка е към 5-6 лева на квадрат, в замисимост от цвета.3 кг идва към 4,50-5 лева.В едно руло са 10 квадрата.Аз до сега винаги си го монтирам без горелка, само с коване и подлепване със студено битумно лепло.Никакъв проблем не съм имал.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Поставяне на битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: