• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
hidrazin много си в грешка... пропилен гликола мирише, та се не трае. Не е някаква остра миризма, но натрапчива и неприятна, особенно като престои известно време на открито място. Прав си за етилен гликола.

Това за нагряването може да помогне по-бързо да се разнесе миризмата. Определено с времето ще отмине, но няма да е бързичко.
proekt - специалист
Духах го с една духаща печка доста време, но като затворя вратата и оставя стаята затворена няколко часа или един ден, после като отворя мирише. Чувствам се съсипан, защото хвърлих доста пари и неимоверни усилия да направя една добра къща, но явно или съм много тъп или не съм попаднал на читави изпълнители.

Започвам да разказвам отначало за вероятните причини за миризмата:

1. В петното на къщата имаше кладенец, но строителят ме увери, че го е запълнил до горе с пръст. Нямам мазе, имам насип, върху него чакъл, воалит, армирана бетонова настилка, 5 см стирофом, армирана изравнителна циментова замазка 2,5:1.
2. Като мазаха стените мазачите в хола използваха кисната във вода поне 10 дни хидратна вар, а в тази стая ползваха готова фина варова шпакловка, която ми се стори, че леко намирисва.
3. Разлятият пропилен гликол.
4. Мазачите да са ми сложили нещо в мазилката.

Моля за вашето мнение от къде е най-вероятно да идва миризмата и начини за премахването й.

Ако някой има опит с миризми и може да дойде до Банкя да си каже мнението, плащам всички разходи.
Моля колегата, който казва, че пропилен гликола мирише, ако може да опише миризмата по най-пространния възможен начин.
hidrazin - майстор
Абе да не са ти сложили яйца в мазилката като Баш майстора? :lol:
Имам едни приятели в Банкя - не са точно по тази специалност, ама
са си оправни и пекани. Ако проявяваш интерес и разбира се ако те
се съгласят може да говоря с тях да дойдат и да погледнат/помиришат.
За повече - на лични.
Лека утрин!
:partyman:
syncho - майстор
proekt за съжаление и аз не знам как да ти я опиша, защото е доста специфична. Може би по-скоро на някаква смазка мирише. В краен случай, ще ти топна едно парцалче и ще ти го пратя по някакъв начин да видиш как мирише :)
  • 1
  • 2

Тема "разлят пропилен гликол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: