• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
дай линк да ги видим
gotiniq7 - специалист
sasko12345 написа:
дай линк да ги видим
Търговците слагат еврейска надценка, за 48 волта пакет 15 ач искат 1200 лв :vom:

http://www.headwaypower.com/sdp/1093393 ... _15AH.html Да са живи и здрави братята китайци. Ето ви и A123 призматичната клетка -
http://www.headwaypower.com/sdp/1093393 ... h_30C.html

Тук също - http://www.elifebike.com/peng/iview.asp ... FDNJ.1HQCF като доставката по DHL Hongkong на 16 броя е 110 $, пристигат до 1 седмица. Преценявайте сами от къде ще се купува
sasko12345 - специалист
http://www.elifebike.com/peng/iview.asp ... HKQ7.20XNU

аз си харесах това само незнам на митницата ли ще отиде. ако идва с дхл би трябвало директно до мене да пристигне.
Веднъж в месеца:
• Напълно смажете веригата и венците ако е необходимо.
• Проверете гумите за износване,завъртете ги или ги заменете, ако е необходимо.Препоръчваме качесвена задвижваща гума.
• Проверете и смажете спирачни лостове, дерайльора и огледайте кабелните връзки.
sasko12345 - специалист
мойта верига ръждяса от както съм с електрическо и не я ползвам
val4o89 - специалист
sasko12345 написа:
...само незнам на митницата ли ще отиде. ако идва с дхл би трябвало директно до мене да пристигне.
Това е много важен въпрос, ако някой знае да казва, защото ако мине през митницата и трябва да му плащаш ДДС и такси става солено. За пример ще дам ват-метърът ми, дето си го взет тия дни от митницата. Поръчката се върза 45лв.. На митницата ми взеха 9лв. ДДС и 3.50лв. такса и крайната цена стана 57,50лв. (разходите за транспорт няма да ги смятам). Тук в БГ в последствие го намерих за 65лв. Разликата е само 7,50лв, а го чаках 1 месец и се занимавах с глупости. 562.60$ струва "батери пак" 48в,15Ач с доставката, което е равно на 876лв. по днешния курс и ако му сложиш 20% ДДС става 1050 български лева, което не си струва занимавката.
sasko12345 - специалист
оф тоя дянков ще разтури държавата. Всичко от китай отива на митницата в центъра но не е нормално за такива дребни пакети да ти зимат ДДС и мито и квото и да е все пак е за собствена употреба а не за търговска цел. Освен това е еко транспорт мама му министърска. Освен това го няма в БГ ако го имаше щях от тук да го купя. Освен това не е нормално да ти отклоняват пратката от крайния адрес и да ти зимат такса престой. Мисля че ако се поръча до някой по малък град няма как да те фанат ама може и да са го въвели вече.
moci111 - напреднал
:) сложи и 10% че не са от евро саюза :) и излизат солено :)
MMIel - специалист
На това му се казва мито и е под 10%. :) Има вариант и да не се плати. За информация: гугъл.
val4o89 написа:
sasko12345 написа:
...само незнам на митницата ли ще отиде. ако идва с дхл би трябвало директно до мене да пристигне.
Това е много важен въпрос, ако някой знае да казва, защото ако мине през митницата и трябва да му плащаш ДДС и такси става солено. За пример ще дам ват-метърът ми, дето си го взет тия дни от митницата. Поръчката се върза 45лв.. На митницата ми взеха 9лв. ДДС и 3.50лв. такса и крайната цена стана 57,50лв. (разходите за транспорт няма да ги смятам). Тук в БГ в последствие го намерих за 65лв. Разликата е само 7,50лв, а го чаках 1 месец и се занимавах с глупости. 562.60$ струва "батери пак" 48в,15Ач с доставката, което е равно на 876лв. по днешния курс и ако му сложиш 20% ДДС става 1050 български лева, което не си струва занимавката.
Разтакаването в митницата си е съвсем нормален процес, особено при първият внос. Нормално е да се запознаеш със всички законови разпоредби преди да поръчаш каквото и да е. Митото за електроника е 6-8%, което най-вероятно са тези 3,50лв, за които споменаваш + ДДС 20%.
gotiniq7 - специалист
Има начин някой търговец да ти внесе, с друга стока. Тогава картината се променя
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: