• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
stereofonix - специалист
Здравейте. Предстой ми саниране на една доста нерадва стена на вила. Стелана е станата неравна поради ред причини. До стара дървена постройка е построена нова което е с около 2 сантиметра по навън стената и спрямо дървената. Застроената нова постройка е леко с неправилно направена стена поради това че куфража на едната носеща колона се е раздул и от там стена е иззидана доста лошо. Или накратко ако почна от единият край на стената да си залепя листа ESP (3см) на гребен на места може да се наложи да мина на ESP 2 или 1 см. Предложете вариянт как да си подведа стената така че да нямам ядове в някой момен от санирането.
VLADO66 - майстор
Залепи парчета сиропор в краищата на стените и пусни конец.И какви са тези смешни дебелини на EPS-а,ти топлоизолация ли ще правиш или ще изравняваш стената.
stereofonix - специалист
Да точно за изравняване на стени ще е. За безпари ESP толкова колега. Иначе благодаря за съвета с залепване на парчетата. Ще пробвам да видя какво ще излезе на места.
Последна промяна от stereofonix на ср май 30, 2012 2:03 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
И аз к канапа вземам нивото, ама малко по друг начин.Забивам дълги пирони в двата края и първо хващам линията на лепене, т.е. равнината съобразно най-изпъкналата част.После слагав втори канап по пирода на разстояние дебелината на листа ЕПС+1 или 2 см и така получавам външната равнина на листите.Първия канап го махам.Като ударя първия ред по канапа, после лесно, водя се само с мастара.
stivemaster - майстор
Ти фаянс ли ще лепиш бе колега на гребен или нямаш кво да правиш и ... прасваш една тема с левия крак написана .Айде на ми отговаряй моля те !
jekasus - майстор
Не я санирай , измажи я по-класически начин. Като се видиш с пари, тогава вече питай какво и къде да лепиш.
stereofonix - специалист
Към stivemaster !!! След като имаш кофти ден не е нужно тука да пишеш безмислени цапаници, преди да си си представил бегло нещата в съзнанието си. Уточнявам ! Ако от едната страна почна с лепилна смес на ЕСП-то от 2 см и на моменти за да изравня листа ЕСП с останалите какво ще слагам 5 см лепило или ще лепя по 2 пласта ЕСП ?!? АКо ще помагаш ок , ако ли не по-добре не вкарвай безмислени коментари.Мисля че това е форум за хората който искат да направят нещо сами , а не да се погват с критика от хора който са едни гърди пред другите. Другият път когато поствам тук специално за теб ще снимам стената да видиш за какво става дума от хора който си мислят че всичко знаят и могат !!! Аз като не знам питам колкото и смешно и простовато да звучи. Извинявам се на другите писали в темата.
FMaster - специалист
Колега, колегата stivemaster е прав, макар да не е доуточнил ... 2см. ЕПС е смешно дори и за попълване, камо ли за изравняване на цяла външна стена, или още повече за топлоизолиране! Да не говорим, че след това ще се дюбелира, и ще е носеща основа за мазилка и тем подобни ... няма как да ти даде някой отговор, освен теоритичен ... демек "по принцип, еди как си става".
Решение: слагаш 5см. ЕПС почваш на гребен от най изпъкналата част, при вдлъбнатини лепиш "на кюфтета", дюбелираш, мрежа и шпакловка, грунд/мазилка и си в играта отвсякъде! Разлика в цената на ЕПС (2-5см.) е смешна за една стена. Успех!
stereofonix - специалист
Колега знам принципно колко сантиметра изолация минимум да ползвам. Пак казвам този 3 см ЕСП го имам и ми е подарък - за без пари е. В момента няма как да отделя пари за 70 квадрата ЕСП мин. 5см дебелина.Стената(ти) ще финишира(т) с цементова шпакловка без драскани декоративни и други видове мазилки. За това ще се справям с това с което разполагам. Благодаря за съветите все пак на всички без изключение.
radius - майстор
Колега, какво е ЕСП?
  • 1
  • 2

Тема "Как да си определя нивото за полагане на ESP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: