• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
ragtan вземи прочети малко да не те убие тока.
ragtan - помощник
Търся такива лампички, с устойчиво резисторче на 220 волта, дето са за разклонител.
miroton - майстор
Нарича се глим лампа и я има във всеки магазин за ел материали.
Примерни http://tpetrov.com/search.php?maincat=% ... %D0%9C&p=0

hidrazin имаш ли представа от къде могат да се купят твоите примери за глим лапи.
hidrazin - майстор
Ами то аз три пъти му обяснявам че е глим лампа.Има я в повечето магазини за ел.материали както и в такива
за електронни компоненти.
А относно готините глимки от по-горе.Първите две са произведени от ювелирната компания Guyot Brothers Company, Inc със седалище Attleboro, Massachusetts и са обект на колекциониране.Рядкост са и съответно висока цена.Подобни има в http://www.ebay.com.
Третата глимка е нашенско производство и може да се намери само на някой прашен таван или мазе.Имаше такава и с Георги Димитров, а най-масовите си бяха само една голяма спирала в лампата.Виж тук: НАШЕТО ДЕТСТВО
Готини неща и не са скъпи като технология ама вече ги няма.Сега всичко е луднало по LED.
:partyman:
Ако намериш вземай по две - ще си платя за по бройка от вид.
ragtan - помощник
Индикаторите на разклонители към токоизправяща защита, колко дълъг живот имат?
hidrazin - майстор
токоизправяща защита
За такава защита не съм чувал, а едва ли и някой друг е чувал.
Така че няма как да получиш отговор какво е това нещо дето не съществува.
ragtan - помощник
Индикаторите на разклонители, които са със защита, колко дълъг живот имат в защита? Питам за индикаторите в защитата от импулсни напрежения. В някои големи необитаеми магазини през витрината, тези разклонители със защита ги водят, че са разклонители с токоизправител.
kam34 - специалист
На такива разбирачи могат да им кажат че са и разклонители с дистанционно :lol: и пак ще има теми търся си дистанционно с handsfree за разклонителя.
hidrazin - майстор
Питам за индикаторите в защитата от импулсни напрежения.
Индикаторите в тези разклонители са обикновен светодиод. Живота му е
много дълъг при нормални условия. При достатъчно силен "токов удар" ще
изгори. Понякога с него изгаря в буквалния смисъл и самия разклонител.
Така че използвай такива разклонители само от добри и надеждни производители.
Иначе става така:
Surge Protector Fires
А не знам дали има с handsfree ама с дистанционно има.
Изображение
kam34 - специалист
И за да не стане като от американския линк :feuer: е хубаво да си сложиш на входа и един катоден отвод с достатъчна енергия която може да понесе. Смешно е да очакваш от разклонител с варистор да издържи на атмосферно пренапрежение, да не говорим за комутационно.
  • 1
  • 2

Тема "Ампули с резистори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: