• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zec ingenering - специалист
bleki написа:
sasko12345 написа:
Абе дайте да намериме някое китайче на илиенци да ни донесе батерийки на нормална цена от китай. Аз говорих с едно и той каза че между контейнера с дрехи ще бацне 10-20 батерийки ама ще видиме какво ще направи.
Нищо не става .... това са маймунки ,обучени да взимат пари ...повярвай ми ...и не се занимавай с тях ...
Колко е разликата в цената ? дай линк ?
Момчета, хей тук я коментирахме вече тая тема …. :-?
sasko12345 - специалист
от както коментирахме смениха закона 2 пъти и сега дянков дебне като луд тоя боклук
zec ingenering - специалист
И аз съм на абсолютно на същото мнение за тая очилата мишка, ама кво да го правиш…вече е и евро банкер… :axe:

По въпроса за митницата - това, което знам със сигурност е, че АБСОЛЮТНО ВСЯКА СТОКА дошла от страна извън ЕС минава през митницата, където впрочем се плаща и ДДС-то. Без значение кой е превозвача – DHL, FEDEX, TNT, IN TIME или която и да е друга фирма, няма значение и кой е получателя на стоката – фирма или частно лице. Процедурата е напълно една и съща и в двата случая. Пратките пристигат в склада на DHL например, те ти се обаждат, че имате пристигнала стока за вас. Вие можете да вземете док. от тях и да ги представите в митницата, а може и те да направят това срещу определено заплащане. След като сте минали през митницата и сте платили всичко, отивате пак в офиса на DHL, представяте вече документите от митницата и си взимате стоката, ако изберете превозвачът да свърши тая работа вместо вас, направо ви доставят стоката в къщи.
Друг е въпроса, дали някой търговец ще се съгласи да рискува солени глоби и конфискация, подавайки неверни митнически документи. Става въпрос за контрабанда на ОПАСНА СТОКА все пак (литиевите батерии са на отделен специален режим за транспорт) а не за грешка от 50 якета например. По този въпрос разбира се всеки има право на личен избор и решение. :cool:
„Зекотек“ ООД Честито!
Електрически велосипед на “Шамбала Оупън Къп” 2012...
http://www.emic-bg.org/news/item/321
В края на април си вземах същия велосипед и изчаках да придобия впечатления за да пиша.
Велосипеда е направен супер.
Рамата е лека и здрава. Педали, преден амортисьор, спирачки всичко е подбрано много добре.
Пробег (при нас в Горна Оряховица - само баири/надолнища) 35 км с едно зареждане.
Скорост по баира - 20 км/ч, по равното 30 - 35 км/ч.
Няколко пъти го къпа дъжда (понеже на работа стои на открито) - никакъв проблем.
Като инженер и човек работил за германци имам само дребни забележки.

Благодарности за добре свършената работа.
val4o89 - специалист
И аз моето го къпах няколко пъти, няма проблем, всичко е уплътнено (мотор, контролер) но все пак има вероятност да стане и грешка. В последния месец почти няма ден, в който да не вали а на всички ни е мерак. И днес имам планирани към 12км.
val4o89 - специалист
cydonia написа:
Ние пък си взехме колело и батерия от тази фирма та даже и обучение ни направиха - направиха ни всичко според изискванията на сина ми - батерията е в черна облечена кутия и контролера можем да си ги връзваме към компютъра.
Какво можеш да правиш, като го вържеш с компютъра?
gotiniq7 - специалист
Как се внася батерия без да се дават пари на изедниците: Поръчва я познат в чужбина(има значение къде) и ти я праща на теб подарък. Те това е, да си сложат ддс-то в задния джоб
gotiniq7 - специалист
Ето ги и в евросъюза, едва ли доставката ще е кой знае колко.
http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-ce ... -48Wh.html

В Чехия може да струват нормално, а тук не така ли да разбираме?
sasko12345 - специалист
Дори няма смисъл да се прави това китайците са разбрани хора ако им кажеш ще сменят цената на пакета ако им кажеш подарък ще ти пратят. Искат ти и разпечатка от банката която лесно може да се фалшифицира де също. Въпроса е как може да се взимат такси за обикн хорица и ние да се правиме на шутове и да си играеме на фалшифицирай бележката.
moci111 - напреднал
:) мда прав си за китайците хората го бяха написали 60$ кита :) но нашия митничар каза това е по скапо дай бележка с парите който си пратил на китаеца :) та така мито и ддс 150 лева :lol: честито :)
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: