Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
fixxxer - помощник
Здравейте,
предстои ми ремонт на стара къща, на вторият етаж на която смятам да направя хол+кухня. Само хола (по-ниското помещение) е с рамери 6 м на 6,5 м, кухнята е с рамери 6 м на 3,5 м. Интересува ме, може ли да се изгради по начина по който съм показал без да се пуска колона в хола. Тавана ще е от греди, като мисля да пусна дълга стоманена греда напречно на хола и на нея да легнат дървените греди. Между двете помещения ще има изграден бенонен трегер, като на него пак ще легат греди.
Прикачвам снимки, за да може разбиращите да си кажат мнението, приемам всякакви критики!
Благодаря,

Прикачен файл

et.2-4.jpg

Прикачен файл

et2-3.jpg

Прикачен файл

et2-2.jpg

Прикачен файл

et2.jpg
Вадим Владимиров - специалист
Я виж това.
Прикачен файл:
IMG_4627.jpg
Прикачен файл:
IMG_4631.jpg
Прикачен файл:
IMG_4655.jpg
Прикачен файл:
IMG_4669.jpg
Прикачен файл:
IMG_4664.jpg
Tsilkov - майстор
fixxxer написа:
Тавана ще е от греди, като мисля да пусна дълга стоманена греда напречно на хола и на нея да легнат дървените греди.
Ако ще пускаш метална греда за усилване не псуакй една голяма да ти разсече целия таван по средата ,а пусни няколко по-малки да образуват редица.Ако се съчетае и с видима дървена конструкция на покрива става "много благо за окото".Също така може вместо долна дървена греда да опираш поповете в две странични U-профили.
Става и само с дърво - Вадим ти го е показал.
Малко встрани от темата ама ако махнеш стеничката на кухнята помещението ще ти изглежда поне двоино по-голямо.
fixxxer - помощник
Tsilkov написа:
fixxxer написа:
Тавана ще е от греди, като мисля да пусна дълга стоманена греда напречно на хола и на нея да легнат дървените греди.
Ако ще пускаш метална греда за усилване не псуакй една голяма да ти разсече целия таван по средата ,а пусни няколко по-малки да образуват редица.Ако се съчетае и с видима дървена конструкция на покрива става "много благо за окото".Също така може вместо долна дървена греда да опираш поповете в две странични U-профили.
Става и само с дърво - Вадим ти го е показал.
Малко встрани от темата ама ако махнеш стеничката на кухнята помещението ще ти изглежда поне двоино по-голямо.

Благодаря колеги:) Проблема е, че имам само една стоманена греда с формата на Т, оггоре и отдолу, а за купуване на други не ми се мисли, само мога да предполагам колко ще струват. Благодаря и за мнението за стената между двете помещения, планувал съм я с подпорна цел, защото без нея помещението ще стане 9,5 м на 6 м, разбира се мога да я сменя с колона, но ми се струва, че така ще е по-здраво......ще мисля още #-o
Tsilkov - майстор
fixxxer написа:
само мога да предполагам колко ще струват
1,3 лв./кг :lol: .Ако не ти се занимава/копува с желязо си я карай направо дървена.Тая греда дето имаш на първо четене ще ти усложни конструкцията отколкото да и помогне.
fixxxer написа:
планувал съм я с подпорна цел, защото без нея помещението ще стане 9,5 м на 6 м,
Подпирането е в късата посока - на 6 метра.С тая стена (която както сам си забелязал може да е колона) само ще облекчиш една ос от конструкцията ама другите ще си останат същите.

P.S.Не виждам смисъла и на чупещата кухня и стълбището със две симетрични рамена :? .
VLADO66 - майстор
Направи си стълбището еднораменно с площадка в ъгъла
fixxxer - помощник
Така е, ще се облекчи част от конструкцията, но все е нещо, освен това над нея ще има бетонен трегер до края на помещението. Кухнята е чупеща, защото помещението се получава чупещо и просто гледам да го използвам. Колега, ще се радвам да дадеш предложение, колона ли е подобре според теб ? И как да разположа стълбите, първо си мислех да се пуснат перпендикулярно, на кухнята, но така се заема много място. Ще се радвам на всякакви преложения, може да не съм се сетил за нещо по-лесно и удобно,

Благодаря,
VLADO66 - майстор
Площадката я направи като гледаш отвътре вдясно на входа на ъгъла и развий стълбището по стеничката на денивелацията.
fixxxer - помощник
VLADO66 написа:
Площадката я направи като гледаш отвътре вдясно на входа на ъгъла и развий стълбището по стеничката на денивелацията.

Това ли имаш предвид, колега ? Да не е лошо, а и по-евтино :)

Прикачен файл

eeee.jpg
VLADO66 - майстор
Е тъй де тъй-и по функционално и по малко място заема :wink:

Тема "проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: