Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
За по-добро пречистване на фекалните води е необходимо периодично прехвърляне на утайката от резервоара с пречистена вода в утаечният резервоар.Как да го направя.Касае се за два резервоара по 1 м.куб.Н.1м.Имам компресор за подаване на въздух в резервоара с аеробите.
Чаро - Акълия
ОК?
Кое точно не ти е ясно?

Прикачен файл

еър.jpg
еър.jpg (14.53 KиБ) Видяна 2137 пъти
preslav - майстор
elkos92 написа:
За по-добро пречистване на фекалните води е необходимо периодично прехвърляне на утайката от резервоара с пречистена вода в утаечният резервоар.Как да го направя.Касае се за два резервоара по 1 м.куб.Н.1м.Имам компресор за подаване на въздух в резервоара с аеробите.
Задай си още веднъж въпроса - на мен не ми стана ясна идеята ти! Това, което съм виждал в една пречиствателна станция е компресори с ниско налягане, но голям дебит, които барбутират (мисля така се казваше) водата, но съдържанието на кислород непрекъснато се следи и поддържа в определени норми за да не измрат аеробите - доста сложно ми се струва за домашни условия.
[quote="Чаро"]ОК?
Кое точно не ти е ясно? Много ти благодаря.Темата има два момента.1-вкарване на въздух за да се хранят гадините и 2-утайките от пречистването от време на време се прехвърлят обратно в утаечната камера.Първият ми е ясен а за вторият ми помогна много.Сега трябва се справя с размерите-защото не бива да се размътва водата/налягането/и количеството вода което се прехвърля да е малко.Понеже се използува един и същи въздух-за създаване на добра среда за гадините и прехвърлянето на утайките за дообработване.Ако нещо повече може да каже схемата ще съм блаодарен.
Фло - специалист
Във втория съд не би трябвало да има утайка.Утайката би трябвало да остава в първия ,затова е и утаечен.Там протича процеса на минерализацията т.е. преминаването на органичните вещества във водоразтворима форма.Неразтворимите и бавноразтворимите вещества образуват утайката в утаечния съд.Във втория съд се отвежда минерализираната вода,където аеробните бактерии превръщат нитритите в нитрати и това е бистра и условно чиста техническа вода,без миризма.Появата на утайка в аеробния реактор означава,че нещо в системата не е наред, примерно приток свръх разчета,незавършена минерализация в първия съд,химическо замърсяване и ред други.

Тема "Как да си направя AIR-LIFT" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: