Най - вълнуващия въпрос зимно време.
6osi6 - майстор
С какви въглища се отоплявате? От къде ги купувате? Пишете за цената на която сте ги закупили и в кой месец от годината.

Към момента за София, пернишките въглища са 190 лв. за тон. Бобовдолски-обогатени, са 260 лв. Донбаски - пресяти, се очакват на цена 380 лв.

Ако някой е горил бобовдолски обогатени и домбазки, да пише какви са разликите. Повече пепел, време за изгаряне и т.н.
Тази година ще пробвам от бобовдолските, защото домбаските се очаква да са прекалено скъпи, и освен това, редно е да се помогне по някакъв начин на хората, макар и косвено, които работят в този бедстващ район.
kuuuuuul - майстор
А къде има домбаски пресяти :?
fbr - майстор
Преди 10 дни купих от Топливо насипно Донбаски на цена 314 лева за тон, нямаха никакъв прахоляк, и едрината им беше 3-5 см. Други въглища, освен тези и брикети от Гълъбово на цена 260 лв/т, при нас няма.
batkotony - специалист
6osi6 написа:
Към момента за София, пернишките въглища са 190 лв. за тон. Бобовдолски-обогатени, са 260 лв. Донбаски - пресяти, се очакват на цена 380 лв.
Онзи ден докараха Бобовдолски на един комшия на 220 лв...
ПП.За София говоря... :?
6osi6 - майстор
batkotony написа:
Онзи ден докараха Бобовдолски на един комшия на 220 лв...
ПП.За София говоря... :?
Всичко е възможно. Може да се смесват въглища или да са от друго място. Няма изискване на всеки въглен да има червен печат с код на мината и номер на щастливата миньорска смяна. :rolleyes:
Цената 260 лв. ми я предложиха днес за обогатени. Знам, че от завода на Ковачи излизат на цена от 205лв. Не трудно това да се провери и по телефона. Ако превозвача е представил документ за закупените въглища с дата и час и количеството отговаря на доставката, това до някъде е гаранция за произход.
amgamg - напреднал
Преди 10 дни донбас пресят в чували по 25 кг 380 лв за тон,за Добрич говоря.За жалост/или за добро/тук няма Пернишки или Бобовдолски,има ли място за сравнение с донбас.
pipilica - майстор
Донбаските са номер 1 топлят яко и дават много малко пепел е верно малко са по-скъпи.
Тая зима попаднах на едни ужасни Пернишки, едни шлаки на буци не е истина.
amgamg - напреднал
Искаш да кажеш да не съжалявам че при нас няма такива. :lol:
VLADO66 - майстор
В Перник се свършиха хубавите въглища преди повече от 20год. :wink:
Puf-Paf - специалист
Извинявам се за късната намеса, може би за никого не е тайна, че сега всеки месец цените на въглищата се покачват- не мога да кажа защо... Обаче, много моля човекът, който е започнал темата да сподели какъв котел ще пали, защото въобще не е все едно дали тъпчеш турска печка "чудо" или котел от Франция (някои още си мислят, че Ди Дитрих са от Германия). И така- от Донбас въглищата са най- калорични, но и най- скъпи, уви! Няма гаранция за качеството им в България, както и със всичко друго. Аз обаче горя пернишки въглища, защото ползвам пиролизен котел на въглища и дърва Атмос - комби и съм много доволен!

Тема "За цените на въглищата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: