• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
За разлика от съчмянката,където заразеното можеш и да го оставиш,при болести като ранно кафяво гниене,пригора и др се налага"ампутация".Реже се до здраво без да ви е жал и се пръска със системни/лекуващи/фунгициди.Ето пример за ранно кафяво гниене,на което не е обърнато навреме внимание.Гафа е мой.

Прикачен файл

Снимки0712E001.jpg
Снимки0712E001.jpg (115.69 KиБ) Видяна 3550 пъти
iivanov - майстор
Стефане,попадна ми материал според който процентното съдържание на препарати е изчислено за разход 100л/дка/говорим за посеви/.Тъй като пръскам с по-малко,трябва ли да увелича процента и ако го увелича,дали няма да доведе до фитотоксичност?
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Стефане,попадна ми материал според който процентното съдържание на препарати е изчислено за разход 100л/дка/говорим за посеви/.Тъй като пръскам с по-малко,трябва ли да увелича процента и ако го увелича,дали няма да доведе до фитотоксичност?
Здравей, нещо не мога да схвана въпроса ти :? . Обясни ми за какви препарати става въпрос и какви посеви. Ти със същите препарати ли пръскаш или просто ти е попаднал такъв препарат и искаш да разбереш с какъв процент да пръскаш при положение, че са дадени за 100л. за декар. :shock: .Обясни ми малко по-подробно, ако искаш и на л.с.
iivanov - майстор
М*мка му и ш**ано време!Да го резнат дяволите,дано!Пак вали.А вчера съм пръскал от 8,30 до 16,30.Ръката ми се откачи,да го вземат мътните!
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
М*мка му и ш**ано време!Да го резнат дяволите,дано!Пак вали.А вчера съм пръскал от 8,30 до 16,30.Ръката ми се откачи,да го вземат мътните!
Абе и при нас е така не се ядосвай, ама ти голямо пръскане си направил бе :lol: 8ч. цял работен ден. Между впрочем ти от кой край си. А забравих не мога да отворя сайта дето ми прати на л.с. /копирай го и го сложи м/у за да мога да го отворя.
iivanov - майстор
Царевци,варненския край.Провадийска река минава покрай нас и климата за овошки и лозя е отвратителен.Пролетни слани,влага,добре поне,че сме на ръба на морския бриз.Имаме и комари,ама не са като ваш'те русенските.Дано жените ви не са като тях,че не ви завиждам :lol: Грижа се за две дворни места,в които има две овощни градини и около 1,4 дка обработваема площ.Овошките включват 70 ябълки,30 круши,40 сливи/млади дръвчета/и около 20ина други/праскови,череши,джанки и др/.В обработваемата площ имам 400кв чесън,500 картофи,над 360 корена домати,лук,пипер и моркови,патладжан в незначителни количества.Е,как да не ти се откачи ръката?
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Царевци,варненския край.Провадийска река минава покрай нас и климата за овошки и лозя е отвратителен.Пролетни слани,влага,добре поне,че сме на ръба на морския бриз.Имаме и комари,ама не са като ваш'те русенските.Дано жените ви не са като тях,че не ви завиждам :lol: Грижа се за две дворни места,в които има две овощни градини и около 1,4 дка обработваема площ.Овошките включват 70 ябълки,30 круши,40 сливи/млади дръвчета/и около 20ина други/праскови,череши,джанки и др/.В обработваемата площ имам 400кв чесън,500 картофи,над 360 корена домати,лук,пипер и моркови,патладжан в незначителни количества.Е,как да не ти се откачи ръката?
Браво на теб, сериозно си се захванал със земеделието, наистина това си е много пръскане, но не се зори толкова наведнъж. Единя ден пръскай зеленчука, а на другия дърветата. Е не са ни толкова страшни комарите, а колкото до жените те всички са едни и същи, щом имат възможност гледат да ти изпият кръвчицата :lol: Между впрочем съм си патил и от вашите морски комари :lol:
kuger - майстор
iivanov написа:
Направо си плачеш за моторна пръскачка.
Да се оплача и аз, две години слана ми съсипва кайсиите/2/ и черешата, тази и черешата даде, а кайсиите ще счупят клоните от плод. И какво, от дъжда на черешата се напука плода, а кайсиите поне 50% изкапаха.
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Направо си плачеш за моторна пръскачка.
Да се оплача и аз, две години слана ми съсипва кайсиите/2/ и черешата, тази и черешата даде, а кайсиите ще счупят клоните от плод. И какво, от дъжда на черешата се напука плода, а кайсиите поне 50% изкапаха.
Така си е природа, подпирай клоните на кайсиите, че да не замине и останалата продукция. Моите преди две години бяха така и понеже тогава по-рядко си идвах на село, при поредното ми идване ги намерих на 50% с начупени клони.Това, че ти изкапват кайсиите не се дължи толкова на дъжда, а и самите дървета се прочистват от могото плод, а и може да си пропуснал някое пръскане. Не се кахъри, гледай да спасиш поне това което е останало, така или иначе, след тазгодишното обилно плододаване поне две години ще раждат по-малко. :drinkers:
iivanov - майстор
Браво на теб, сериозно си се захванал със земеделието, наистина това си е много пръскане, но не се зори толкова наведнъж. Единя ден пръскай зеленчука, а на другия дърветата. Е не са ни толкова страшни комарите, а колкото до жените те всички са едни и същи, щом имат възможност гледат да ти изпият кръвчицата Между впрочем съм си патил и от вашите морски комари

Да бе,не са ви страшни комарите...Имам спомени аз.Градинката до хотел Рига,Дунава тече,романтика...и комари.
:-({|= :knuddel:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: