Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Борбата е изключително и само превенцията с/у цикадата.В нея се включва пръскане с инсектициди и засяването на защитни пояси/например пуклива царевица/около площите с насаждения.Вътре в редовете може да се насеят разни миризливи треви/лавандула,мащерка и др/,които гонят цикадата.Успех в борбата!
Иво, мисля, че освен пръскането с инсектициди и редовното плевени и окопаване също допринася за борбата с гадината. Аз досега не съм се сблъсквал с тези заболявания по зеленчука, но гледам да премахвам всеки плевел щом се появи + редовно пръскане.
iivanov - майстор
Да,донякъде е така.Все пак намаляваш"обиталищата"им.Но ефекта ще е за следващия сезон.А и все пак гадовете летят.Заради пръскането не си срещал болеста,а и да е имало,са били единични растения.Огледай се този сезон за тези симптоми.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Да,донякъде е така.Все пак намаляваш"обиталищата"им.Но ефекта ще е за следващия сезон.А и все пак гадовете летят.Заради пръскането не си срещал болеста,а и да е имало,са били единични растения.Огледай се този сезон за тези симптоми.
То, че ще се гледа ще се гледа и ще се борим с неприятелите, все пак тия зеленчуци ги сееме за наша консумация не за тяхна :lol: Засега съм доволен от всичката продукция и дано да няма проблеми и за напред. Жалко, че не си нося кабела на телефона :? да направя няколко снимки на градината и да ги постна тук, но следващият път като се прибера в Русе ще го взема и ще пусна материал. :drinkers:
kaishew - специалист
Какво стана с доматите,оправиха ли се?Аз започнах да бера.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/parnik.511761.all.3
iivanov - майстор
Пък аз си ги опърлих моите.Пръсках с нуреле и куадрис...по обед.И тва при положение,че знам,че с нуреле не се пръска в топло време.Ще се възстановят,ама ми иде да се ритна отзад. :irre:
mitko414 - специалист
kaishew написа:
Какво стана с доматите,оправиха ли се?Аз започнах да бера.http://kaishev1.snimka.bg/hobby/parnik.511761.all.3
Поради каква причина премахвате първите листа на доматите?

Извинявайте, ако въпроса е съвсем лаишки, не съм го практикувал това досега, само съм виждал на снимка, май в градината.бг.
kaishew - специалист
Прочетох някъде и го приложих в началото преди 3-4 год.Смисъла е ,че долните листа засенчват плодовете и спират слънцето до тях.А и болестите започват от там,така че смело ги махам и за сега нямам видими проблеми.Доматите са в парник и от сега до средата на октомври имам пресни домати.Между другото същата технология я прилагам и при краставиците,също с успех според мен.Махам долните пожълтели листа и разклонения които вече са дали плод.

Тема "Болежки по доматите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: