Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здр.решил съм да си направя самоделна ултразвукова ваничка.Някой знае ли сайт,от който мога да си поръчам пиезокристален генератор и излъчватели за него.Благодаря предварително.
Това фонтанче,доколкото знам не издава никакав звук.Не съм сигурен,че ще чисти.Това ,което търся аз цвърчи доста силно.Мерси все пак :wink:
stoy@n - специалист
Виж ТУК или ТУК ,но са им доста дебели цените...
hidrazin - майстор
Това ,което търся аз цвърчи доста силно.
Ти да не си прилеп че го чуваш?
То затова е ултразвукова - поне аз не познавам и не съм чувал за човек дето
би чул звука от излъчвателите на ваната.
И въобще не е ясно каква мощност ти трябва. Пък дано се сещаш че даден излъчвател може да го шибнеш
както във вана от един литър, така и във ваната за къпане. :-D
За какво ще я ползваш?
:partyman:
hidrazin написа:
И въобще не е ясно каква мощност ти трябва. Пък дано се сещаш че даден излъчвател може да го шибнеш
За какво ще я ползваш?
Брато, 6 години работих с ултразвук,в чиито упътване пише да се ползва с антифони.Надали съм си въобразявал.А до това дали съм прилеп,все още не съм.Като стана ще долетя да ти се обадя.
hidrazin написа:
За какво ще я ползваш?
Ето това http://www.youtube.com/watch?v=00y198cE-IU Как е, не го ли чуваш??????? :lol:
Трябва ми нещо като това http://www.apronecs.bg/bg/ultrasonic/transdusers/
Последна промяна от st1en на пет юни 01, 2012 10:35 pm, променено общо 2 пъти.
fox_vt - майстор
Не се карайте има хора които долавят някой честоти на ултразвука,но кажи наистина колко голям ще е съда че да се знае какъв излъчвател да ти се препоръча.И на последно ти искаш да си я направиш щото... има готови не са толкос скъпи или те сърбят ръцете за направи си сам :wink:
Трябва ми за почистване на бижута.съда ще е около 1л.
Професионалните вани струват около 600-700лв.
Първо щте пробвам да направя нещо.
romanpm - майстор
Не знам за колко вата мощност става въпрос , но имаме излъчвател който е предназначен за пералня закупен е отдавна по реклама нямам спомен , беше ~70лв :? . Мога да го снимам , аз си почиствам разни работи с него - очила ...
По-малък е от длан с адаптер който издава дразнещ звук :cry: предполагам е от преобразувателя и от висши хармоници за които по-горе се джавкате !
По принцип това да чуете 30 килохерца и нагоре си е фантазия :wink: , но си е опасно за слуха особенно мощните затова си трябват антифони :)

Тема "Ултразвукова вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: