Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Окака Чука - специалист
Не знам, дали темата е точно за тука, но...

Минавам директно на въпроса, който е:

"Как да унищожа скорпионите коита щъкат из къщата ни?"
Препарати, методи и т.н. "хуманни" и "нехуманни" практики за ответен удър!
:)
Последна промяна от Окака Чука на пон юни 04, 2012 4:24 pm, променено общо 2 пъти.
MrMurdjo - майстор
У нас въдят ли се такива твари? За 50 и кусур години не съм виждал скорпион никъде в Бг.
Окака Чука - специалист
За "у вас" не знам, ама "у нас" са въдят гадините :-D

Накратко-има ги в България, безопасни са, дребни са и т.н. ама това е друга тема.
torbalan - Дървен философ
Чувал съм, че на юг в Сакар имало...

Би трябвало с някакъв препарат за борба с насекоми да може да ги унищожиш...

Аз планирам тия дни да пръскам за кърлеши :)
Окака Чука - специалист
Нещо конкретно? Примерно мравките ги изчистих от вкъщи (поне за сега) с Райд, ама за скорпионите... не знам с какво :?
bigdragon - майстор
MrMurdjo написа:
У нас въдят ли се такива твари? За 50 и кусур години не съм виждал скорпион никъде в Бг.
Разпространение
Още от преди повече от 225 милиона години, Земята е била обитавана от някои видове, които са били твърде подобни на днешните скорпиони.
Разпространени са главно в тропическите и субтропическите области на Земята, но някои видове се срещат и в страни с умерен климат. Обитават разнообразни по характер региони – от знойни пясъчни и каменисти пустини до морски крайбрежия и влажни тропически гори. Често срещани са и в България.
Виждал съм на живо на плажа "Фичоза", близо до Варна...

Скорпионите са разред безгръбначни, клас Паякообразни и вероятно можеш да ги изгониш както паяците, т.е. много трудно...
Окака Чука - специалист
Понеже търсих методи за борба със Скорпионите в интърнетъ, нищо не открих, и за това реших да пусна тук "търсачката"-в нашия форум!

99.999999 % бях сигурен, че сега всеки втори съфорумец ще почне да са пита "А, ми то имало скорпиони в Бг ли :shock: " след което някой друг ще почне да му вади цитати, иследвания и рецензии на тема "Що е тва скорпион и имали той почва у нас..." и така цялата тема в скоро време ще си отиде в коша, без конкретен отговор. :)

Нейсе :) Та значи пак да го кажа- "търся лек за скорпиони (не че моите са болни де), а не химическо оръжие за борба със зелени човечета"
pet.kan - специалист
пробвай с Талстар - инсекто-акарицид за растителна защита, разбира се по-голяма концентрация - двойна доза
Пробвай с Фронтлайн, това е препарат за кучешки бълхи и кърлежи. Продава се в аптеката. Лично съм го пробвал върху хлебарките в къщи - вече две години от обработката на апартамента и още не съм видял от тези противни твари. Пробвах го и върху едни досадни мравки на вилата миналото лято, от тогава и тях не съм ги виждал. Една ампулка се разтваря в 1 л. вода и с някое шише с пулверизатор напръскваш там където мислиш, че живеят и минават и зад мебелите. Ефекта се появява до два три дни след напръскването, успех.
EDI - майстор
http://www.hlebarka.org/preparati/ ето един инсектицид, пише ,че трепе и сорпиони. http://www.otrovi.com/borba-s-karlezhi/ ... 1l-12.html ето още един.

Тема "Скорпиони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: