• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
Имам DF330, не си заслужава.По-слаб е от машните от съответния клас на БОШ, та дори и от стария СПАРКИ - BR10,8 Li, да не говорим да новия двускоростния.Не знам по кой стандарт са мерили 24 нютона, но има близки възможности със стария ми зелен БОШ PSR200Li, който е по книга 12 нютона.Синия ми GSR 12-2 е 27 нютона, ама нямат нищо общо с 330.За другия не знам, но като гледам 330 предполагам, че е на същия хал.По-добре си вземи ето това - http://www.hhhservice.com/magazin/mashi ... osch-combo .GDR-а гарантирано е със 100 нютона усилие.
estorm - специалист
Здравейте
Сдобих се с една новичка Макита 14,4в , но не успявам да и намеря кутия за акум. елементи (или цяла батерия на добра цена) . Някаква идея къде да търся ?

Прикачен файл

Makita14,4VNew.jpg
Makita14,4VNew.jpg (45.41 KиБ) Видяна 4383 пъти
nikolson - майстор
Вече съм се отказал да купувам инструмент от България.По неясна за мен причина големите производители предлагат по-добри цени на по-богатите страни,а нас ни "цакат с топла бира".Говоря за каталожните(базовите) цени,а като прибавим промоциите...Ще дам пример с батериите,заради въпроса по-горе.
estorm - специалист
nikolson написа:
Вече съм се отказал да купувам инструмент от България.По неясна за мен причина големите производители предлагат по-добри цени на по-богатите страни,а нас ни "цакат с топла бира".Говоря за каталожните(базовите) цени,а като прибавим промоциите...Ще дам пример с батериите,заради въпроса по-горе.
Ако бе само с инструментите :? Официалното обяснение е че там се прави по голям оборот откъдето и по ниските цени. Неофициалното е че ни имат за будали. Най вече собствените ни търгаши.
На никой ли не му се намира една такава кутия. Ще почерпя разбира се .
reingar-x - специалист
Понеже темата е за винтоверти мисля,че тук е мястото да попитам за мнение за един модел Makita TD0101F машината е със захранване от ел.мрежата.Въпроса ми е следния може ли да се използва за монтажа на гипсокартон и да се развивам тук там някое болче или винт,гледах клип и видях,че може да върти във дърво но не знам да ли може да се изключва удара?
Kumay - майстор
TD0101F е ударен винтоверт! Удара не се изключва, всъщност той се "самовключва" при натоварване. :-D
За монтаж на гипскартон най-удачни са моделите 6821 и съвременния му аналог FS4000!
Ако искаш по-универсален винтоверт, който да става за гипскартон и за по-сериозни винтове или болтове, варианта е FS2700.
Цените са сходни, но може и да намериш някои модели на цени от стари промоции!
Успех!
kam34 - специалист
Това http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-E77 ... _16740.htm
ще върши ли работа за домашни ремонти, без да му се дава много зор. Мисля да го използвам за монтаж на профилите на окачени тавани, няколко преградни стени, някоя и друга лека дървена конструкция и т.н. Досега се мъчех да завивам копчета с дрелката но не е работа повечето си превъртат и не държат.
Въртящия му момент за какви винтове е достатъчен?
Също така гледах и електрически Скил 6222 за почти същите пари, обаче при него няма спирачка, но въртящия момент е по голям. Това със спирачката съществен недостатък ли е? Скила ще може ли да завива копчета без да ги превърта разчитайки само на съединителя.
h_service - специалист
nikolson написа:
Здравей,
Ще ти отговоря по нещата.които са ти неясни.
Наистина много хора се чудят,защо по-голямата част от инструментите (фирмените машини) в чуждите сайтове са на доста по-ниски цени от България.Най - търсени сайтове от потребители са английски,американски.
Главната причина за по-добрите цени на машини специално от Англия и Америка и по-конкретно машините на Makita,e това,че Makita има заводи и в Англия и в Америка.Поради тази причина цените са доста по- изгодни и гъвкави.Това е сериозна причина,доста от моделите да са на по-ниски цените от България.Не,търговците са надули изкуствено цените на машините,а наистина тук в България им е такава каталожната цена.Тук,идва едно голямо НО по-повод закупуването на машини от чужбина и това е - ГАРАНЦИЯТА.Специално акумулаторните машини на всички фирми производители като Hitachi Makita Bosch и т.н. имат един много важен консуматив със себе си - и това е батериите им! Това е консуматив,който при всички фирми и модели акумулаторни машини отделно (само той) струва на половината,а в повечето случай и повече от половината на дадената машина,когато трябва да се купи отделно.На този консуматив в България имаш 6 месеца гаранция.Няма да споря каква е гаранцията обаче,когато се купи машината от чужбина...специално за батериите.Та когато купиш един винтоверт за 200 паунда примерно,и ти изгърми батерията на първия месец и тя струва примерно 230 лева..тогава става лошо..Ами я си представи,че ти изгърми и втората батерия на по-следващия месец..Тогава вече наистина става лошо...Та цялата работа е такава каквото я пиша..отдавна не съм писал тук..дано да съм бил полезен..Имай на предвид,че нещата не свършват до тук..просто да не става скучен целия разказ!Забравих само да спомена,че в американската амазонка в момента има страшни герунг циркулярчета..като го видиш направо да се ожениш за него..ама,като сметнеш пустото мито и се замислиш,че примерно това ми циркулярче може да има фабричен дефект..или пък такъв транспортен,и бързо започват да ти минават мислите,`` защо ли пък да не го купя от тук..с читава гаранция..ще мога и да го пипна евентуално`` или пък.. `` ох далече съм от София,но пък по-добре да го поръчам от там, и да ми обеснят на български за машината от колкото от далечния и горещ Тексас..
h_service - специалист
kam34 написа:
Това http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-E77 ... _16740.htm
ще върши ли работа за домашни ремонти, без да му се дава много зор. Мисля да го използвам за монтаж на профилите на окачени тавани, няколко преградни стени, някоя и друга лека дървена конструкция и т.н. Досега се мъчех да завивам копчета с дрелката но не е работа повечето си превъртат и не държат.
Въртящия му момент за какви винтове е достатъчен?
Също така гледах и електрически Скил 6222 за почти същите пари, обаче при него няма спирачка, но въртящия момент е по голям. Това със спирачката съществен недостатък ли е? Скила ще може ли да завива копчета без да ги превърта разчитайки само на съединителя.

Здравей,чудиш се между Киа и Хюндай-демек се тая.Каквото и да избереш ще върши се пак работа.Всички имат спирачки,в смисъл,като спреш работа,патронника на машината да закове на място!Ако разбира се правилно съм те разбрал за спирачката.
h_service - специалист
estorm написа:
nikolson написа:
Ако бе само с инструментите :? Официалното обяснение е че там се прави по голям оборот откъдето и по ниските цени. Неофициалното е че ни имат за будали. Най вече собствените ни търгаши.
На никой ли не му се намира една такава кутия. Ще почерпя разбира се .
Колега какъв волтаж беше батерията и колко ампера?
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: