• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tiger - специалист
Имам 2 въпроса:
1. Какъв гасящ кондензатор ми трябва за светодиодна лента на 12 волта и 0.48А?
2. Изчислявам го 13.27 микрофарада. Има ли такъв неелектролитен кондензатор?
ndinev - специалист
такова свързване е неправилно.вземи си импулсен траф за 10-15 лв
Хрумна ми да си направя малко ефекти на клавиатурата, та ще сложа под бутоните сини светодиоди. Нищо не съм изчислявал, просто ги навързах с каквото имам по 5 последователно с 150 омов ограничителен резистор, 12V захранване от ATX-а. Материалите са от кол и въже ама няма значение защото не са за осветление а за мека грееща светлина изпод копчетата :-D доста готино се получава, светодиодите са велика сила.
255388 - специалист
Tiger написа:
Имам 2 въпроса:
1. Какъв гасящ кондензатор ми трябва за светодиодна лента на 12 волта и 0.48А?
2. Изчислявам го 13.27 микрофарада. Има ли такъв неелектролитен кондензатор?
Не си струва да се занимаваш, вземи си такъв захранващ блок. Ползвам такива и няма никави ядове, перфектни са и са евтини.
Tiger - специалист
OK. Ясно. Просто ми беше интересно каква е идеята и после реално какво ще е решението
niiksan - напреднал
Не знам дали тук трябва да го пиша това или на друго място.
Та знае ли някой какви компоненти да се накачат на светодиод Lustron XL3? Радиатори, лещи и други чаркове. Искам да си сменя основното осветление в стаята. В момента тя се осветява с ЛНЖ 100W. А дали с Лустрона осветеността ще е същата? :prayer:
niiksan - напреднал
Забравих, ето тук има информация но ми е недостатъчна за великото дело :partyman: http://amaralighting.com/store/product/ ... 3-40w.html
hidrazin - майстор
Там има и подходящо захранване за този диод:
http://amaralighting.com/store/product/ ... 1000p.html
Радиатор - колкото по-голям, толкова по-добре. Ако температурата на този светодиод достигне 80°С
си намалява КПД-то и осветеността с около 12%. Закрепването за радиатора с болтчета и термоконтактна паста.
Лещи не мисля че ти трябват - той е широко ъгълен - свети на 140°.
Само не зная защо искаш сам да си цакаш очите? За коридор, тераса - става, ама за основно осветление ...
Но ти сам ще се убедиш.
:partyman:
niiksan - напреднал
Това за очите ми е непознато. Ако е много ярко осветлението може ли да се съчетае с димер...мисля? [-o<
vk - специалист
Проблемите на светодиодите , както знаем е че не светят достатъчно разпръскваща светлина, както лампата с нажежаема жица.
Ето тук обаче ми попадна нещо интересно от Philips - която за 12 W вади 806 лумена (повече от 60 W нажежаема жичка). Philips master led. Има ли някой преки впечатления.
Изображение
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: