• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Genesis - специалист
Привет.

Извинявам се ако темата е предъвкана, но сега нямам много време да ровя.
Налага ми се да направя едно таванче на около 30кв. (7.70 x 3.90 чист правоъгълник). Основата е греди през около 40-45см 10ки перпендикулярни на дългите страни.
Определено ще правя двойна скара и тук ми е малкото чудене, тъй като се налага да се свали нивото около 30-35см.
Единия вариант, който мисля е първата скара (перпендикулярна на гредире) да я завинят дикетно за гредите и после втората скара ( перпендикулярна на първата) да висне около 30-тина см. Само че съм работил само с диретни окачавачи и тези със шиша шич не са ми ясни и не знам дали ще е много пректично с тях. За това си мисля за вариант втори при, който първата CD скара да висне на директни окачвачи и после втората CD скара отново да висне на диретни окачвачи завинтени за първата. Втората скара мисля да я редя през 50см, че 40см ми се струва вече малко пресилено.

Вие какво ще кажете и ще ме поправите, че тавана е за приятел и не искам да стват издънки?
colyo - специалист
Не ти трябва втора скара. моят хол е 4100 на 6000 и пуснахме по 2 директни окачвача да висят от двете страни на гредите и за тях хванахме CD-профилите. Не нам колко са дълги окачвачите и колко можеш да ги пуснеш надолу. Става без грешка. Не съм специалист, само помагах при монтажа.
Последна промяна от colyo на чет юни 07, 2012 5:45 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Що искаш по-трудния начин.

един от моделите
Прикачен файл:
Photo-0238_1.jpg
Photo-0238_1.jpg (11.51 KиБ) Видяна 4737 пъти
1 - регулираш нивото на бърз окачвач.
2 - с тези отвори се закопчава в CD-профила.

Изображение

Защо търсите трудния начин, когато са измислили по-лесен?
Genesis - специалист
Ха, нещо ми просветна, я да видим какво съм разбрал.

Схема с анкер бърз окачвач с шиш и двойна скара - от картинката.

Т.е. кривя ухото на шиша и през него завинтвам винта за гредата.
После нанизвам бързия окчвач (един бърз окачвач с шиш равно ли е на един директен окачвач по отновение на монтажа?). Регулирам колкото ми е необходимо така, че носещата скара да легне върху UD-тата, за да може нали долната скара да влезне в тях.
И сега има още два въпроса. Тъй като при завинтването на гипскартона доста натискам има ли вероятност бързия окачвач да се вдигне по шиша или той, окачвача е освен на долу и на горе законтрен. Как с какво да хвана едната CD скара за другата CD скара?

Благодаря на отзовалите се.
firediesel - специалист
От схемата по-горе долната картинка
4 -кръстата връзка за CD на две нива
VLADO66 - майстор
Бързия може да се плъзне нагоре само ако събереш ушите иначе бая трябва да натискаш.
Genesis - специалист
Демек за връзка за две нива ми трябва това: http://www.gsstroimarket.bg/view/8561.html.
jekasus - майстор
Точно това, да ти сложа и снимка.
Прикачен файл:
DSC_0496.JPG
Има и друг вариант
Прикачен файл:
DSC_0498.JPG
Прикачен файл:
DSC_0499.JPG
stenmark - специалист
Тези анкер винкели на втората снимка са по добри.При първите някога има луфт, а и според мен ще са по-трудни за начинаеш.
housedoktor - майстор
Ще се убедиш колко по лесно е да се работи с шиш и бърз окачвач.Аз също предпочитам да работя с анкер винкел ,както спомена колегата
  • 1
  • 2

Тема "Таван на гредоред." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: