Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LazarGanev - "Велик майстор"
В аптеките има един бял прах Демор в жълти тубички, с него се боря с мравки и хлебарки много успешно. Пише че е за всякакви пълзящи насекоми. Струва към 1.30лв
MrMurdjo - майстор
Защо не попиташ някоя фирма, която се занимава с подажба на препарати или директно с унищожаване?
Повечето препарати, доколкото знам, не са общи отрови, а въздействат на специфични особености на метаболизма или дишането на даден вид насекоми. А скорпионите са паякообразни.
Mega - специалист
Преди години на един лагер съм виждал лично черен скорпион в Осоговската планина над Кюстендил. Не мога да коментирам дали е отровен или не, но си беше чисто черен скорпион. Единствено бяха по-малки от тези по филмите. Дори ги виждахме 2-3 пъти за 15-ина дни.

http://www.kaldata.com/forums/topic/994 ... %89%D0%B5/
boreto1 - специалист
Mega написа:
Преди години на един лагер съм виждал лично черен скорпион в Осоговската планина над Кюстендил. Не мога да коментирам дали е отровен или не, но си беше чисто черен скорпион. Единствено бяха по-малки от тези по филмите. Дори ги виждахме 2-3 пъти за 15-ина дни.

http://www.kaldata.com/forums/topic/994 ... %89%D0%B5/
В дефилето преди Своге е пълно точно със същите ,не зная дали са отровни.
teon - специалист
Тая гад я има и по наште ширини...преди повече от 25г. след един ремонт видях на стената скорпион...тогава беше държавно и се обадихме в службата която се занимаваше с тия работи...дойдоха и напръскаха/оср@ха/ навсякъде,в резултат на което до ден днешен изчезнаха и хлебарките...преди 4-5 години за втори път пред пред прага на апартаментната врата видях/хванах скорпион...за съжаление обаче,не мога да помогна на колегата...
MamaMy - майстор
Здравей колега. Аз имам в къщи много от тези гадинки и да ти кажа вече свикнах. Не са толкова нахални като хлебарките, крият се винаги когато те забележат на време, не са отровни и са много нежни. Имам пред вид, че мрът много лесно. И сега един се мотае в коридора по едната стена и колкото пъти ме види, толкова пъти се прави на умрял :) . Пръсках с един препарат за кърлежи и бълхи преди време и там където пръсках изчезнаха и до сега ги няма. Препарата се казва Бандит.
Искам да отбележа, че гадинките са защитен вид. В Офроуд форума ме направиха на нищо, че искам да ги трепя.
Chefo77 - майстор
Божичен, Русенско. Остатъци, за жалост, някой много се изплаши от страшилището...

Изображение
MamaMy - майстор
Ако желаете, ще ви ги събирам живички. На всички приятели раздавах :roll:
LazarGanev - "Велик майстор"
MamaMy написа:
Ако желаете, ще ви ги събирам живички. На всички приятели раздавах :roll:
Куриера колко ли ще вземе?
Последна промяна от LazarGanev на чет юни 07, 2012 6:53 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
5-6лв максимум. Колко искаш? :roll:
Змии искаш ли към комплекта?

Тема "Скорпиони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: