Виждал съм такива лампи, но ме е спирала слабата осветеност. В една таблица за различни видове лампи срещу 100W ЛНЖ дават 1500lm. Докато тази на Филипс е наполовина. А се спрях на Лустрон защото монтажа му не е чак толкова сложен /в съществуващо осв. тяло/ и осветеността му е над 2000lm.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
niiksan
- напреднал
881 мнения в "Осветление със светодиоди"
niiksan
- напреднал
Даже над 2000. Затова и ми хареса. Това също е добро но не знам от къде би могло да се намери в БГ. E27-5050-98 SMD /20W/5500K-6000k/220-240V/360°/98led/1500lm
http://www.ebay.co.uk/itm/E27-E14-B22-L ... 8710fef95b
http://www.ebay.co.uk/itm/E27-E14-B22-L ... 8710fef95b
255388
- специалист
Яркостта и дискомфорта от единичния 'диод (3000lm) може да се намали с някакъв дифузор или подходящо разположение с цел пречупване на светлината. Например насочване към стена/таван (индиректно осветление).
Ако не ти се занимава много с "направи си сам", тогава се ориентирай към готовите изделия. Лампата (тип "царевица"), която си посочил от eBay се доставя до България. Общо с доставката ще ти излезне около 50лв. Доставката от Англия е една от най-бързите - до седмица ще е при теб. Необходими са ти само: дебитна карта Visa Electron, регистрация в Paypal и регистрация в eBay. Има още доста играчки на тая тематика в eBay. Има скъпо има и евтино. Разгледай.
Димирането опира до това дали самата лампа го има заложено като опция (трябва да пише, че е възможно).
Друг по-евтин вариант: Promotions AC 220V-240V 20W E27 102 LED SMD 5050 Corn Light Bulb Lamp Warm White Тази е около 30лв., но доставката може да се проточи до месец. От Азия идват доста по-бавно, ако не са пратени по въздушен път.
Друг вариант е да направиш някаква конфигурация с лента (5050). Пример: Няколко метра LED лента с мощни светодиоди тип 5050 - 60LED/m - Топло Бяла (може да се използва и по разредения модел с 30 'диода на метър за намаляване на яркостта, съответно дискомфорта) + Захранващ блок MEANWELL - 12V / 4.20A / 50W. Лентите се димират с контролери (LED Light Dimmer 12V 8A Brightness Adjustable Control).
Всичко зависи от това какво искаш да постигнеш и колко средства можеш да отделиш.
Лично аз съм признал 'диодите тип 5050. Много са добри...е, зависи и кой ги е произвел.
Ако не ти се занимава много с "направи си сам", тогава се ориентирай към готовите изделия. Лампата (тип "царевица"), която си посочил от eBay се доставя до България. Общо с доставката ще ти излезне около 50лв. Доставката от Англия е една от най-бързите - до седмица ще е при теб. Необходими са ти само: дебитна карта Visa Electron, регистрация в Paypal и регистрация в eBay. Има още доста играчки на тая тематика в eBay. Има скъпо има и евтино. Разгледай.
Димирането опира до това дали самата лампа го има заложено като опция (трябва да пише, че е възможно).
Друг по-евтин вариант: Promotions AC 220V-240V 20W E27 102 LED SMD 5050 Corn Light Bulb Lamp Warm White Тази е около 30лв., но доставката може да се проточи до месец. От Азия идват доста по-бавно, ако не са пратени по въздушен път.
Друг вариант е да направиш някаква конфигурация с лента (5050). Пример: Няколко метра LED лента с мощни светодиоди тип 5050 - 60LED/m - Топло Бяла (може да се използва и по разредения модел с 30 'диода на метър за намаляване на яркостта, съответно дискомфорта) + Захранващ блок MEANWELL - 12V / 4.20A / 50W. Лентите се димират с контролери (LED Light Dimmer 12V 8A Brightness Adjustable Control).
Всичко зависи от това какво искаш да постигнеш и колко средства можеш да отделиш.
Лично аз съм признал 'диодите тип 5050. Много са добри...е, зависи и кой ги е произвел.
vk написа:Проблемите на светодиодите , както знаем е че не светят достатъчно разпръскваща светлина, както лампата с нажежаема жица.Виждал съм я на живо как работи. При Philips няма игра с параметрите, каквото е написано, може да се има доверие, че е така. Светлината е топла, приятна и наистина свети като за 60w ЛНЖ, но и цената е стабилна. Обаче тези данни (806lm/12W или ~67lm/1W) далеч не са толкова впечатляващи за светлодиодите - такова е всичко над 100lm/1W. Поне за мен.
Ето тук обаче ми попадна нещо интересно от Philips - която за 12 W вади 806 лумена (повече от 60 W нажежаема жичка). Philips master led. Има ли някой преки впечатления.
Някой да си има на идея как мога да си направя LED лампа ? Намислил съм да взема 6 10мм бели светодиода и да ги вържа направо към 220~240V но идва проблема в който си не знам какви стойности на кондензатори/резистори да ползвам че и грец да слагам... Та ако някой е запознат да подпомогне малко, ще е от полза 

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература