• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
niiksan - напреднал
Виждал съм такива лампи, но ме е спирала слабата осветеност. В една таблица за различни видове лампи срещу 100W ЛНЖ дават 1500lm. Докато тази на Филипс е наполовина. А се спрях на Лустрон защото монтажа му не е чак толкова сложен /в съществуващо осв. тяло/ и осветеността му е над 2000lm.
niiksan - напреднал
От тази таблица свалям разните му параметри

Прикачен файл

lambi.jpg
lambi.jpg (75.1 KиБ) Видяна 4953 пъти
vk - специалист
Действително ли свети 2000 лумена - това се равнява на крушка от 150 вата- доста силно свети ?
niiksan - напреднал
Даже над 2000. Затова и ми хареса. Това също е добро но не знам от къде би могло да се намери в БГ. E27-5050-98 SMD /20W/5500K-6000k/220-240V/360°/98led/1500lm
http://www.ebay.co.uk/itm/E27-E14-B22-L ... 8710fef95b
niiksan - напреднал
Нямам идея дали може да се димира. Ако е "да" тогава не ми трябва друго осветление :supz:
255388 - специалист
Яркостта и дискомфорта от единичния 'диод (3000lm) може да се намали с някакъв дифузор или подходящо разположение с цел пречупване на светлината. Например насочване към стена/таван (индиректно осветление).

Ако не ти се занимава много с "направи си сам", тогава се ориентирай към готовите изделия. Лампата (тип "царевица"), която си посочил от eBay се доставя до България. Общо с доставката ще ти излезне около 50лв. Доставката от Англия е една от най-бързите - до седмица ще е при теб. Необходими са ти само: дебитна карта Visa Electron, регистрация в Paypal и регистрация в eBay. Има още доста играчки на тая тематика в eBay. Има скъпо има и евтино. Разгледай.
Димирането опира до това дали самата лампа го има заложено като опция (трябва да пише, че е възможно).

Друг по-евтин вариант: Promotions AC 220V-240V 20W E27 102 LED SMD 5050 Corn Light Bulb Lamp Warm White Тази е около 30лв., но доставката може да се проточи до месец. От Азия идват доста по-бавно, ако не са пратени по въздушен път.

Друг вариант е да направиш някаква конфигурация с лента (5050). Пример: Няколко метра LED лента с мощни светодиоди тип 5050 - 60LED/m - Топло Бяла (може да се използва и по разредения модел с 30 'диода на метър за намаляване на яркостта, съответно дискомфорта) + Захранващ блок MEANWELL - 12V / 4.20A / 50W. Лентите се димират с контролери (LED Light Dimmer 12V 8A Brightness Adjustable Control).
Всичко зависи от това какво искаш да постигнеш и колко средства можеш да отделиш.

Лично аз съм признал 'диодите тип 5050. Много са добри...е, зависи и кой ги е произвел.
vk написа:
Проблемите на светодиодите , както знаем е че не светят достатъчно разпръскваща светлина, както лампата с нажежаема жица.
Ето тук обаче ми попадна нещо интересно от Philips - която за 12 W вади 806 лумена (повече от 60 W нажежаема жичка). Philips master led. Има ли някой преки впечатления.
Изображение
Виждал съм я на живо как работи. При Philips няма игра с параметрите, каквото е написано, може да се има доверие, че е така. Светлината е топла, приятна и наистина свети като за 60w ЛНЖ, но и цената е стабилна. Обаче тези данни (806lm/12W или ~67lm/1W) далеч не са толкова впечатляващи за светлодиодите - такова е всичко над 100lm/1W. Поне за мен.
Някой да си има на идея как мога да си направя LED лампа ? Намислил съм да взема 6 10мм бели светодиода и да ги вържа направо към 220~240V но идва проблема в който си не знам какви стойности на кондензатори/резистори да ползвам че и грец да слагам... Та ако някой е запознат да подпомогне малко, ще е от полза :-D
hidrazin - майстор
Зарежи я тая работа - ще ти излезе по-скъпо и по-смотано от готовите в магазина.
И добрите лампи не се захранват по този начин.
:partyman:
Neno Er - специалист
Изображение

Това е платката на едно китайско чудо-подвижна лампа за автомобил с пет светодиода свързани паралелно.
Свети ден до пладне.
Мога ли да го побългаря с други светодиоди и правилно ли е свързването? :?
Резистора не му знам стойността.
hidrazin - майстор
Това е повече от българско. По-надолу няма накъде.
:partyman:
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: