Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bulhomes2 - майстор
Ехееее, голяма реклама ми направихте :prayer:
casparcho - специалист
Колеги съгласен съм с духа "направи си сам" но го има електрически в момента за 78 лв с 5 години гаранция....струва ли си самоделката дето ще излезне пак горе долу толкова....? друго си мислех като заговорихте за самоделка...не може ли да се използва един тример за трева които е 19 лв...и само да му се направи шасито квадратно с 4 колела и да се закрепи тримера на височина която искате ????? но като се замисля кордата хич няма да издържа...особено ако е 30-40 квадрата...пък и колела да се купуват...4 колела по 5-7 лв...и разправията и накрая разликата ще стане 10-25 лв не си струва....в момента в баухаус...дано не прозвучи като реклама де е 78 лв с 5 годин гаранция...електрическа 900 вата 33см.

Прикачен файл

p_2687101.jpg
SHADOWAWS - специалист
Не че нещо, ама от няколко дни работя в Чечосан в Смолян и тромерите са на промошън и ги купуват много. Не знам заради промоцията ли, или заради друго. А косачките са евтини, особено на Скил. Аз лично си имам косачка вкъщи, ма много ми хареса оня модел от руския линк (пак повтарям) и даже вече си подбрах от работата какво ми трябва за да си направя. Само трябва да го сметна в пари колко ще излезне.
casparcho - специалист
така като стана въпрос за тези косачки вчера си купих тази за 78 лв с 5 години гаранция...аз работя с Евромастер и на едро мога да я купя за 88 със същите параметри даже по лошо качество и то с 2 години гаранция. Още нямам трева за косене ма до една година може и да имам в градината, за сега я давам на комшията да я ползва и днес ще я тества и ще споделя мнението.
fbr - майстор
casparcho написа:
Колеги съгласен съм с духа "направи си сам" но го има електрически в момента за 78 лв с 5 години гаранция..
Двигателя на тази косачка колекторен ли е. Така ми се вижда на снимката. А и турбината, която я има на косачките които съм виждал досега, тук я няма.
bulhomes2 - майстор
А пък има нещо, което не трябва да го има. В предната част има някаква издатина във "уж" фунията за завихряне на тревата и вкарване в коша. На последната ми косачка забелязах, че важно пътя на тревата да е чист и гладък.

Ще се осмеля да дам съвет за косачки, защото съм сменил 4. Но си и признавам, че ако някой ме беше съветвал това някога - нямаше да му повярвам. Мястото ми за косене е около декар. Първата ми беше на ток, втора употреба, широчка. Тъй като ми беше първата нямах мегдан за сравнение и си ми харесваше. Може би изкара година. Следващата викам "айде да е нова, че да кара повече", ама си взех най-евтинката и тясна - май 130 лв беше. Лелееее 6 часа косих двора. Добре, че един комшия поиска да му купя такава, че му я препродадох. Взех си по-широчка за 240 лв и си беше поносимо. Тъй се случи, че ми подариха малко развалена бензинова самоходна. Направих я. Ми, все едно е да се качиш от Трабант (немско возило) на Мерцедес (пак немско возило). Много по-мощна, няма кабел, сама върви (който не е видял разликата няма да повярва, че е важно) и мнооого по-бърза.

Та мисълта ми е - ако ще е за по-големи площи - изобщо не се занимавайте с токове, камо ли самоделки. Едва ли ще спра някой ентусиаст, както и мен не би ме спрял някой преди, но е безмислено. Предполагам, че в продавалника има много ...
fbr - майстор
Работя на место до река и с мноого голям двор, 15 декара, а и понеже сме в електроенергийно предприятие, отговора на въпроса, каква да бъде, бензинова или електрическа, е предопределен. Първата ни косачка беше тример, не издържа и седмица, но се убедихме че с тример такива огромни площи не стават. След това взехме VIKING 1.2 киловата асинхронен двигател 2800 об 32 см, много сносна машинка, макар че ни изкара 5-6 години, а и все още работи, мина през няколко етапа на основни ремонти, пластмасовия И кожух отъня съвсем и се наложи да бъде облечен с ламарина. Сега действаме с една GARDENA 1,7 kW колекторен двигател 3600 об 42см с ремък. Мощното си е мощно, и тези високите обороти много помагат за лесната работа. Единствен недостатък е това, че е със задно изхвърляне на тревата. Тъй като ние не я събираме в коша, би било по-добре да се изхвърля отстрани. Ако пък сложим приставката за мулчиране, косенето се забавя осезателно.
casparcho - специалист
Та и аз да споделя....все още нямам трева в градината, но един ден ще има, евтината косачка която купих вчера ...само за 78 лв с 5 години гаранция...я изпробвахме у комшията....тревата му бая бе понарасла ..едно 20--23 см ..минимум....косачката коси супер..даже не съм очаквал толкова добре. Викнахме познат с един бош , пак електрически за кам 240 каза че го е купувал предната година лятото...ами те са 1:1 ...обърнахме от долу едно и също един мотор с една ламарина която дефакто реже и това е другото е пластмаса.....ОК ..някои ще кажат да ама мотора е БОШ...то ОК ...но лично на мен ми хареса как работи ментето ..пък и 5г гаранция ..това ме нави да го взема...като се прецака след 5 г ..ще я хвърля с удоволствие...пък и тревата ще ми е не повече от 25-30 квадрата предполагам , че да си има 2-3 реда домат та и да си откъсна , па да нарежа на барбекюто ...
bulhomes2 - майстор
Днес стана въпрос за косачката ми при един вносител на машинки втора употреба. Каза, че бензинови със самоход имал по 100 лв :shock: Ако някой иска ще му дам телефона на лични, че да не е реклама.
crez - майстор
При повече от 500м2 тревна площ и с различна тревна растителност електрическата не е икономически изгодна, установено от практика. При моите 4 дка просто е разсипия с ток. При наличие на три различни електречески, две години кося с моторна. Просто е убиец, камъни,тухли всичко под ножа, бързо е ефективно, простор на движение. беше с пластмасов корпус (грешка при избора) един камък мина директно през корпуса, неравностите разбиват леглата на колелата. Драгозов помогна, продаде ми метален корпус от друга марка, но с малко преработка качих двигателя на новия метален корпус. Ще купя още една, но с нож над 40 см и пенсионирам всички електрически, ще оставя само тази на въздушна възглавница. Тя минива втора ръкаи го прави точно "канадска ливада" много хубаво става.
РР. С 300 грама бензин кося около 2 дка.

Тема "Самоделна косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: