sirko написа:Няма ли опасност да си наводниш казанчето?Ми че то казанчето си е наводнено по принцип
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
LazarGanev
- "Велик майстор"
46 мнения в "Едно решение за капещ клапан на бойлер"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
Ако прелее - прелива в тоалетната чиния, нищо страшно. Но поплавъка може да се регулира, така че да не се пълни догоре, за да може да събере и това количество вода от разширението в бойлера
. Много добра си е идеята, но ми се струва, че не във всеки модел казанче може да се реализира, а и двата предпазни клапана ( на бойлера и в казанчето) трябва да са подбрани така че този в казанчето да отваря на малко по-ниско налягане

koleva83
- специалист
Чаро написа:Няма ли да е по-евтино, по-естетично и по-лесно, ако просто заустиш клапана (който си е на оригиналното място) в казанчето чрез микротръба, маркуч, шлаух, медна тръба?Че той направо в тоалетната чиния може да го заусти.![]()
Друг е въпропса, че тези пикове в налягането не се отразяват добре на бойлера, особено ако е емаилиран.

koleva83
- специалист
Чаро написа:Тя като прелее над нивото на механизма, пак ще иде зян.koleva83 написа:Колевото, предполагам и директно и дискретно в канала може да го затакова, ама мисля че идеята е водата да не иде зян.
Че той направо в тоалетната чиния може да го заусти.
Аз не обичам да таковам в канала- разсипия си е.

П.П. Между другото тая икономия на 500 милилитра вода си е пълна габровщина..

Васко К
- помощник
Идеята не е да се спестят някъкви 400-500 милилитра вода. В моя случай бойлера е на около 2.5 метра от тоалетната чиния и на 3 метра от канала. Не мисля, че ще изглежда естетично ако по цялата дължина на една чисто нова банята се виждат тръбички шлаухове или други приспособленя.
Относно за преливането на казанчето бих казал, че то може да поеме допълнително около 3 литра вода. Ако бойлера се използва често, тоест стои включен по-дълго време ще са необходими 3 дена докато водата от казанчето започне да прелива в чинията за което време се предполага, че поне веднъж някой ще ползва и тоалетната. Ако бойлера не се ползва капане няма да има и казанчето няма да се пълни.
Относно за преливането на казанчето бих казал, че то може да поеме допълнително около 3 литра вода. Ако бойлера се използва често, тоест стои включен по-дълго време ще са необходими 3 дена докато водата от казанчето започне да прелива в чинията за което време се предполага, че поне веднъж някой ще ползва и тоалетната. Ако бойлера не се ползва капане няма да има и казанчето няма да се пълни.
Чаро
- Акълия
Чак сега схващам, че клапана е затапен. Добра е идеята да разтоварваш цялата инсталация.
Все пак мисля, че по-добрия вариант е изобщо да не я товариш чрез редуцир вентил.
http://profesional.bg/product.php?id=3677
Малко по-скъпо, малко по-сложно, но пази клапани и уплътнения по перални, миялни, казанчета, смесители, бойлера...

Все пак мисля, че по-добрия вариант е изобщо да не я товариш чрез редуцир вентил.
Малко по-скъпо, малко по-сложно, но пази клапани и уплътнения по перални, миялни, казанчета, смесители, бойлера...

Васко К
- помощник
Чаро написа:Чак сега схващам, че клапана е затапен. Добра е идеята да разтоварваш цялата инсталация.Налягането в моя апартамент Чаро е 4.2 бара. Според българските стандарти трябва да е между 4-6 бара.
Дори и да сложа редуцир вентил и да го намаля на 2 бара мисля, че когато бойлера работи налягането ще достигне 8.5 бара и пак ще капе от предпазния винтил. Това се получава заради монтирания възвратен клапан точно след водомера. Със втория предпазен винтил в казанчето налягането неможе да надхвърли 6-6.5 бара. Това щади не само бойлера а и пералнята, съдомиялната и меките връзки.
Тема "Едно решение за капещ клапан на бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература