Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Ами ако в профила си попълнил къде се намираш, може и да сподели :)
otico - напреднал
В момента пребивавам в София, но друг град не е особен проблем. Има куриерски фирми.

Някой по-напред в темата беше споменал че за разработване на платки програмата Eagle имало начин лесно да се генерира файла с машинните координати който да се ползва за изрязване. Някаква идея за какво става дума ? Аз ако е нещо просто си го правя на някаква векторна програма и от там в *.dxf файл и по стандартната процедура, но мисля че трябва да има и по-интелигентен начин.
dobrev - специалист
otico написа:
В момента пребивавам в София, но друг град не е особен проблем. Има куриерски фирми.

Някой по-напред в темата беше споменал че за разработване на платки програмата Eagle имало начин лесно да се генерира файла с машинните координати който да се ползва за изрязване. Някаква идея за какво става дума ? Аз ако е нещо просто си го правя на някаква векторна програма и от там в *.dxf файл и по стандартната процедура, но мисля че трябва да има и по-интелигентен начин.
Програмата е добавка към EAGLE и се казва pcbgcode нещо си. След като се стартира генерира G code за изрязване на пистите и пробивани на отворите. Има визуализация на изрязването :

Прикачен файл

untitled.rar
(85.68 KиБ) Свален 209 пъти
otico - напреднал
Супер, много благодаря. Ще я потърся.
mika - специалист
Otico, краищата на винта първо се разкаляват и след това обработката не би трябвало да представлява трудност за всеки стругар. Ето целия процес: http://www.youtube.com/watch?v=dzIsR4Mg158
MrMurdjo - майстор
Някой правил ли е индукционен нагревател или да пускаме тема по въпроса? :)
tsenkov - специалист
аз го правя в чушкопек.Може и с газова горелка.
bdimov - специалист
Аз носих някога винтовете на един стругар, който ми прави повечето неща свързани със шлосерството. Качи ги на струга, каза че това е много закалено (неразбирам много но спомена за нещо от рода на над 60 еденици твърдост) и ги закара при неговите колеги в бившия завод "Металик". На следващия ден бяха готови. Каза че там ги били качвали не на струг, а на шлайф. Бяха ги направили перфектно. :)
tsenkov - специалист
Това е перфектния вариант. Да попаднеш на човек които знае как/евентуално къде/ да го направи.Виждал съм как се стърже винт на струг Ф20х5. Общо време на обработка-20часа от двете страни.Де е Киро на кирия.
mika - специалист
Tsenkov, щом си виждал как 20 часа се стърже един вид на струг, значи си го стъргал ти :wink:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: