• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
mitev75 - напреднал
След като си отвориш крилото ще видиш един луфт между 1 и 3 мм.Точно над самата панта има винт който е хоризонтален,той е за прибиране на крилото,навивай докато итане около 1 мм,ако не помогне,последен шанс-вземаш моделно ножче и изрязваш крилото където опира в насрещника :yawinkle:
mitev75 - напреднал
А и така като виждам от сн.533 най вероятно имаш перваз зад крилото и при неправилно поставяне долната панта отваря малко,за там лека е да си свалиш крилото и на долната панта на крилото ще видиш 1 самотен винт 4*25 или4*30,подмени го с 5*40 .Надявам се да се справиш сам,ако не успееш пиши на лични да ти обясня по gsm-a.
kirofabv - специалист
Изчетох темата и използвах за регулиране винта, който е в най-долната част на прозореца, (като на тази снимка)

Изображение

но не можах да накарам тъпото парче да не се затваря от самосебеси. Може ли малко помощ или денивелацията е твърде голяма за да бъде обрана от този винт?
VLADO66 - майстор
Сложи един нивел на касата и ще ти покаже.
колев - специалист
Здравейте. Имам ПВЦ прозорец с профили вайс профил, размери ~70/140 и обков мако с едноосово отваряне. Желая да си го направя /собственоръчно/ и с вертикално отваряне. Питах в няколко фирми включително и при изработилите дограмата, но искат да занеса целия прозорец в цеха им. Гледайки детайлите в страницата на мако, разбирам че от сегашния обков ще останат само долната панта и няколко дребни елемента. Какво точно трябва да се смени по обкова и колко би струвало? Претенции за марката на обкова нямам.
velsi - Почетен майстор
Трябва да си купиш: нова мартина за двуосно отваряне, преден ъгъл, долен ъгъл, ножица, заден ъгъл, гръб, горна панта, комбиниран насрещник, още 1-2 броя обикновени насрещници. Не е трудно да се направи, но като за първи път може да те озори доста.
Gadnyara - специалист
Като става дума за закупуване:
Каква е приблизителната цена (порядък е достатъчен) на двуосовия комплект обков от системата Schuco Vario Tec?
Съществуват ли магазини за подобни механизми, които човек може да посети (още по-удобно online) и да реши дали е изгодно да си прави подобрения по дограмите?
Аз лично, за час ровене по Интернет успях да намеря само брошура на посочената система за двуосово отваряне.
:supz:
MASTER - специалист
Порядъка е 50 лв, зависи дали ще използваш нещо от сегашните елементи

Шуко вариотек може да си купиш от всяка фирма която сглобява Шуко, но предполам няма да пропуснат да ти сложат някой лев горница. Не знам да съществува вариант да си ги закупиш по директно, не вярвам от Шуко да се занимават с продажби "на дребно"
galivar - специалист
Здравейте,имам огромен проблем с външната ми врата която е PVC.Като се затвори по средата прилепва нормално,а отдолу зее с 5 мм,а горе с цели 10 мм.Изчетох всичко по форума,но не открих подлежи ли на реглаж този вид.Имам чувството,че се е изметнала.Прикачвам снимки.

Прикачен файл

DSCN3698.JPG Това са пантите

Прикачен файл

DSCN3700.JPG Ето тук вътре има 4 болта

Прикачен файл

DSCN3697.JPG Това е самата врата

Прикачен файл

DSCN3695.JPG Това е горе при затворена врата
Последна промяна от galivar на съб окт 06, 2012 6:31 pm, променено общо 3 пъти.
velsi - Почетен майстор
Не вярвам да е изметната. Ако е имало нещо криво най-вероятно си е била така още след монтажа. Снимай в по-далечен план за да се виждат елементите на обкова. Все ще измислим нещо.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: