Монтаж, топло и звукоизолации.
Здр колеги,предстои ми да правя предстенна обшивка в панелен апартамент за да скрия тръбите от парното които пуснахме покрай стените и тъй като ще се прави обивка реших да сложа зад картона и изолация.Имам два въпроса:
1.С какъв материал да изпълня топлоизолацията,като разстоянието което ще се получи между стената и конструкцията за картона ще бъде около 10см?
2.Пода в апартамента е дюшеме с дебелина около 2,5см чамово и е в много добро състояние(няма изгнили части),може ли долния профил на конструкцията да го захвана направо за дюшемемто с пирондюбелите,които да преминат през него и да захванат една част и в бетона,за да не се налага да се кърти от дюшемето?
След монтажа на картона и фигирането на фугите и главите на винтовете мился да шпакловам стените с ракол
или някаква шпакловка,като навсякъде искам да сложа мрежа за да нямам пукнатини и като завърващ слой да сложа една мазилка.
Дайате и вашите мнения и се извинявам ако темата ви се струва банална :)
marian1 - майстор
Здрасти - нещо не ти разбирам идеята - но няма нужда от пирон-дюбели в//у душемето - направо с рапидки - защо ще изолираш там където върви отопление? - подсещам те за парозащита - не ти разбирам идеят - за това и аз накъсано те подсещам....
За захващането с рапидки и аз си мислех,че така е възможно да стане,но се притеснявам повече от изолацията.Значи имам камина с водна риза и тръбите които вървят към радиаторите минават по ъглите на стените(а те се падат външни) и дразнят като се виждат,затова искам да ги скрия с предстенната обшивка.Мисля си ако оставя стените без излоция и затворя конструкцията с картона,кухината която ще се образува зад картона ще се затопля до известна степен от топлите тръби и по този начин може би няма да става конденз и да се налга да слагам вата и пароизолация.
marian1 - майстор
А мислил си си относно топлозагубите? ... я вземи си прочети малко за топлоизолациите за да си припомниш ...
А понеже на стените на които ще се полага изолацията има тапети в момента,трябва ли да се махнат или може изолацията да си легне върху тапетите?
KnauFer - специалист
може да си легне в/у тапетите ;)
borismw - помощник
Колега,ако може да ползвам темата ти,пък и мисля,че може да ти помогне при избор на вата.
Въпросът ми към другите колеги е: Каква каменна вата да избера- например 5см. с малка плътност или 3см с голяма плътност? Съответно има разлика в килограмите за кубик вата.За жалост трябва да направя компромис и не мога да си позволя 5см вата с голяма плътност.

Тема "Предстенна обшивка и топлоизолация-Дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: